A bristoli származású Stephen Redmore, akit Mako néven ismer jobban a drum and bass szcéna, nemrég jelentette meg új és egyben első szóló albumát a Metalheadz-en. Az Utopia kiadót is futtató srác már régóta dolgozott az anyagon, amely végül az Oeuvre névre hallgató, 12 számos lemezzé állt össze.

Az „artwork” ,vagyis műalkotásra fordított cím Mako életének zenei munkásságát jelképezi. A váltakozó ritmusú, klasszikus ’Headz hangzású Heartstone, a mély Offline és az Andy Skopes (RIP) közreműködésével készült, masszív basszusokkal áldott Life Cycle remek alaphangot adnak a lemeznek. Az ezt követő, beszédes című Liquid Groover című trackhez Villem és Fields is csatlakoztak, a végeredmény egy könnyed, szállós roller, ami tovább színesíti az összképet. Az atmoszferikus, delfin-dzsungel irányába is kacsintgató The Window egy misztikus utazásra viszi a hallgatót, aminek a végén egy sötét klubban kötünk ki a felezett Fli It-et hallgatva.

Ha ezzel még nem lett volna elég változatos a számlista, a Photek munkásságára hajazó One Reality és a Holding You más-más hangulatot teremtve egészítik ki az LP-t. Mindezek után hallhatjuk a The Scenic Values-t, amivel Mako nagy kedvencei, Doc Scott és Krust előtt tiszteleg. A Hoxton Home nyers dobképletei és öblös basszusai pedig egyértelműen Lemon D hangzásvilágára emlékeztetik a hallgatót. A picit juke-os, footwork-ös Oh Really a komor hangulatával tökéletes felvezetése az albumot záró, a régi techno számok atmoszférájára is emlékeztető Passiv Aggressor-nak, ami nem véletlenül kapta ezt a címet.

Az album egyik percben mélyen a gondolatainkba húz, ránk zúdítva a világ összes gondját, majd a végére érve teljesen felszabadít és tovább enged álmodni. Egy teljes utazás, keresztül Mako különféle személyiségein. Nem mellesleg a hanganyag tökéletesen passzol a messziről felismerhető Metalheadz-hangzáshoz. Ebben a nehéz helyzetben, amin a világ most keresztül megy, mindenképp szükségünk volt egy ilyen albumra, ami a gondolatainkat teljesen más irányba viszi és szinte észre sem vesszük, mennyire azonosulunk a zenével a végére. Hallgasd meg Te is és merengj, álmodozz, a jövőbeni vagy akár múltbéli rave-ekről. Jó utazást!

Share.

About Author

Leave A Reply