A közelmúltban inkább a feszes tech-rollerekről ismert holland Nymfo egy tőle szokatlan stílusban mutatkozik be: a BCee által vezetett Spearhead Records-on egy elszállós EP-vel jelentkezik.

nymfo-everyday_emotions

Az “Everyday Emotions” EP címadó dala elgondolkodtató mély szintihangok és filmzenékbe illő atmoszféra gondosan összeillő egyvelege, melyet néhol finom melankólia hat át. Igazi utazós zene, a benne rejlő részletek miatt pedig mindenképpen többször is érdemes meghallgatni.

Ha már a melankóliánál tartunk, valószínűleg nem véletlen, hogy pont az erről a stílusról elhíresült Robert Manos vokáljával egészül ki az EP következő trekkje, a “Melting Pot”. Általában nem szokásom zenéket egymáshoz hasonlítani, de meg kell említenem, hogy pont Manos hangja és a zene visszafogottsága miatt a Sebával közös örök sláger, a “Move On” jutott eszembe. Őszintén szólva egyből imádtam is.

A folytatásban “Big Air” címmel a melankólia háttérbe szorul, a hangzás feszesedik, és egy érzésekkel teli, játékos, ám korántsem buta likvidrollert kapunk. Az EP hangulatát talán MC Ad-Apt vokálja töri meg, a “Cheetah” című darab egyértelműen az “Everyday Emotions” legfeszesebb trekkje. Viszont ahogy a rilíz többi trekkje, ez sem a keménykedésről szól. Igaz, inkább a neuróhangzásból ismert minták szolgáltatják a trekkhez a minőségi funkot, de az atmoszféra itt sem szorul háttérbe.

Azt gondolom, hogy a neuróoldalon inkább ismert és már egyértelműen bizonyított Nymfónak bizony nagyon jól áll a mélyebb vonal is. Az “Everyday Emotions” bármelyik zenéjét biztos szívesen fel fogom rakni többször is. BCee pedig nem lőtt mellé, pont a nyár elejére szánt EP május végén érkezik a Spearhead-en. Előrendelés itt.

Share.

About Author

Leave A Reply