Manapság, amikor annyi dnb-zenében hallatszik az erőlködés, hogy nagyon kemény, nagyon lágy, nagyon kidolgozott, nagyon bulis legyen, kifejezetten jólesik egy olyan megjelenést hallgatni, amelyen a teperés semmilyen jele nem hallatszik, a számok mégis harmonikusak, kiváló atmoszférát árasztanak, és ami a legfontosabb: zeneiek. Boston Panoramic EP-je pontosan ilyen.

imageboston_629

Élek a gyanúperrel, hogy a fiatal producer jó pár ötletet (ad absurdum: hangmintát) is kapott Break-től, mert eddig megjelent zenéi rendkívüli módon beleillenek a Symmetry-vezér hangzásába. Épül az utánpótlás!

A gitár most is hangsúlyos szerepet kap. Amint Boston korábban elmesélte (szerk.: már új interjúnkban is nyilatkozik, itt), szenvedélye a hangszer, zenéiben pedig a saját maga által hagyományos eszközökkel feljátszott dallamai hallhatók.

Undersound segített be a Life Is-be, amely egy habkönnyű, romantikus hangulatú darab, a kötelező gitár mellett fel-felcsendülő fúvósókkal és természetesen Vanity Jay harmonikus vokáljával.
A Conscious jamaikai mintái csak a tartalmat változtatják meg, a hangulatot nem: mély, sallangmentes, intelligens zene árad továbbra is.
Meglett férfi férfi vokálja indítja a Know Your Roots-ot. Masszív, határozott basszuson ül az egyszemélyes zenekar, szaxofonszó terel a harmónia felé.
A címadó Panoramic a legegyenesebb zene az EP-n. Bár hangszerekben itt sem szenvedünk hiányt, a melódiák sokkal kevésbé meghatározóak, mint az előzőekben, a második drop után pedig még egy kis váltásra is van lehetőség.

A Panoramic EP egy problémamentes anyag, amely egy kétségtelenül intelligens ember műve. Csak magamat tudom ismételni: a divatos dnb korában kifejezetten üdítő ilyeneket hallgatni.

Share.

About Author

Leave A Reply