Mixek, podcastok és rádióműsorok terén erős volt az elmúlt két hét. Szerkesztőségünk kedvencei Jam City, Addison Groove, Rockwell, Random Movement, Champion & Killjoy, Presha, DJ Marky, Eats Everything & Route 94, Jackmaster és Roska voltak mostanában.

djmarky

  • Rövid, de eseménydús mixet rakott össze a Night Slugs csapat oszlopos tagja, Jam City. Aki a kiadó sci-fi filmekbe repítő jéghideg, kristályos hangzására számít, az csalódni fog, ugyanis a művész úr ezúttal főleg a mostanában divatos, déli területek által inspirált, törzsi ritmusokkal feltüzelt stílust helyezi előtérbe. Az Earthly II természetesen nem nem csak egy síkon mozog, a szűk egyórás játékidőbe belefér némi ballroom house is például.

  • James Grieve címmel új Addison Groove album jelent meg Modeselektor kiadóján, a 50Weapons-ön. Az LP gerincét a juke, illetve némileg a jungle képezi és gyakorlatilag ugyanez a felállás a néhány napja feltöltött mixében is. Tracklistát egyelőre nem mellékeltek a szetthez, pedig annyira erős a szelekció, hogy jó lenne tudni az összes zenéhez egy ID-t.

  • Rockwell második BBC Radio 1 Residency-s műsora ismét hemzseg a friss, elképesztően jó zenéktől. A Shogun Audio csapat oszlopos tagja most is a drum&bass új vadhajtásaira koncentrál, tehát a főszerepet a trap és juke által inspirált törtek kapják néhány non-dnb számmal fűszerezve. A kétórás műsor vendége a Foreign Beggars, akik egy egészen korrekt, élő fellépéseikhez képest visszafogott szettet prezentálnak.

  • Legutóbbi podcastjának előszavában arról beszél lelkesen Random Movement, hogy nagyon érzi mostanában a drum&bass-t és örül, hogy hosszabbra nyújtotta mixeit. Ennek mi is csak örülhetünk, hiszen a kb. 90 perces játékidőbe rengeteg friss liquid funk fért bele. RM ismét jó érzékkel szelektálja a finom basszusokat.

randommovement

  • Mocskos basszusokat puffogtat két órán át a keményebb uk funky terén kiemelkedő Champion, valamint felfedezettje, Killjoy. A két DJ kikacsint a house és a grime irányába is, de természetesen csakis olyan zenékkel, melyeknek központi elemük a kövér bassline.

  • A Samurai Music új podcast mixe a kiadótulaj, Presha kezei között született. A címkét jellemző okos, gyakran fősodortól eltérő hangzás képviselteti magát, ínyenceknek kötelező!

  • Koncepciót és virtuóz keveréseket nem érdemes keresni DJ Marky friss podcastjában, viszont a szelekció miatt ajánlott elindítani. Mint mindig, most is rengeteg új, illetve kiadás előtt álló track került bele a mixbe.

  • A Magnetic Man-ből ismerős Artwork heti rendszerességgel jelentkező Rinse.FM-es műsorában ezúttal átadta a terepet két másik DJ-nek. Az első órában Eats Everything a funk és a disco irányából közelíti meg szelekciójában a house-t, a második órában pedig Route 94-é a főszerep, akinek egyébként My Love című track-je az angol eladási lista élére került a héten. A dubstep körökben Dream-ként is ismerős producer főleg garage-hatású négynegyedeket pakol.

route94

  • Hogy lehet az, hogy Jackmaster-t még nem kérték fel Essential Mix készítésére? Érthetetlen, de a nagy lemaradást ezúttal pótolták. Glasgow, vagyis inkább a brit szigetek ízlésformáló kiadójának, a Numbers-nek főnöke két órán át kalandozik különböző stílusok közt a tőle megszokott, kiszámíthatatlan módon. Vigyázat, ez olyan mix, amit muszáj lesz többször meghallgatni!

  • Roska alaposan odacsap tavaszi mixében, nem ajánlott nyugodt délutáni pihenőhöz.

Share.

About Author

Leave A Reply