Sokféle műfajt ível át az elmúlt két hétben összeállított mixerünk, a hip-hop-tól kezdve a bass musicon át a drum&bass-ig minden belefért. Sokszínű ajánlónk szereplői: Nickbee, Melé, Butterz vs Keysound, DJ Flight, Mentalien, Stray, Kaytranada, Chris.SU és Machinedrum.

machinedrumAz új megjelenéssel együtt megérkezett a friss podcast is: a Jade-féle Eatbrain már a tizedik mixszel rukkol elő. A szelekcióért a legújabb release elkövetője, az ukrán Nickbee felel, aki a tőle és az Eatbraintől megszokott, friss neuro hangzást prezentálja.

Bár Melé alábbi mixe egy éves, mégis rendkívül aktuális nekünk főként azért, mert az angol DJ szombaton lép fel a Corvintetőn. A Lucky Me kiadónak készült mixével remekül bizonyítja, hogy mennyire jó dj-skillekkel rendelkezik. Nem probléma számára egy órában vegyíteni a hip-hop-ot, trap-et, 90-es évek slágereit, house-t, garage-t és további műfajokat, ráadásul mindezt ügyesen mixelve teszi. Akinek még nem volt meg ez a teljes mértékben freestyle szett, mindenképp próbálja be!

A Rinse Fm-en rendszeresen jelentkező Butterz-showban (a grime-ban és UK Funky-ban Elijah és Skilliam kiadója és klubestje) egymásnak mentek az újvonalas grime képviselői: a Dusk + Blackdown Keysound kiadóján kísérletezgető vagy ahhoz lazábban kapcsolódó producerek (Mumdance & Logos, Dj Parris, Luke Benjamin, Moleskin, Wen és maga a két kiadófőnök) rövid mixekben mutatják meg, hol tart az az egyelőre még fiatal, és ezért nehezen megfogható és képlékeny műfaj (vagy irányzat), amit egyelőre mindenki csak (a BPM számláló alapján) 130-nak nevez, és amelynek bölcsője vitathatatlanul a Keysound címke. Jó szokás szerint ebben is minden keveredik mindennel, amit az elmúlt évtizedekben az elektronikus tánczenében létrejött: grime (legnagyobb adagban), uk funky, dubstep, breakbeat, jungle, de nem átallanak Amerikából is importálni némi ballroomot illetve baltimore club zenét. Ez a lázas kotyvasztás pedig szellős, kimért, ugyanakkor feszült és szokatlan ritmikájú, sötét hangulatú alkotásokat eredményez, amelyeket természetesen sokszor ordas baszusokkal erősítenek fel. Kapcsolódó hír, hogy a Keysoundon jövő héten jelenik Mumdance & Logos Genesis EP-je, ami remek bevezető a kísérletezgetős 130 világába (tracklista itt).

Dam Funk és Snoop Dogg közös zenéjével indul, majd egy kiadatlan Wax Doctor felvétellel zárul DJ Flight legfrissebb műsora. A két szám között hasonlóan forró dolgok – főleg drum&bass-szek – hallhatók.

Mentalien az angol MKFM-nek készített vendégmixet, ami csütörtökön volt hallható a rádióban. Egyórás parti-kompatibilis house és garage szelekcióra számíthatnak a hallgatók.

Stray október 28-án megjelent EP-jét, a Matchsticks-et promózza a legújabb Exit recordings mix. Az egy órás mix a Straytől megszokott változatosságot hozza: hip-hop, footwork, trap, egy kis jungle és persze drum and bass egyvelege egy bő órában előadva.

A Montrealben felnövő hip-hop zenész, Kaytranada Boiler Room-os mixe valahol az ellazító és megtáncoltató hangulatok között félúton tanyázik, kellemes hallgatnivaló.

Chris.SU frissen alakult kiadója, a FATE rendkívül jól szerepel a digitális zeneboltok eladási listáin, ami örömteli hír, ráadásul a kiadó és Chris egy finnországi fellépése kapcsán egy új mixnek is örülhetünk! A kemény szelekciót néha megtöri egy-egy érzelmesebb darab, emellett természetesen rengeteg Chris.SU zene is felcsendül a 46 perces mixben!

Végre elérhetővé vált Machinedrum Boiler Room-os fellépése is, melynek apropója a nemrégiben megjelent albuma volt. Az albumhoz hasonló módon itt is a juke / footwork / jungle dominál.

Share.

About Author

Leave A Reply