Az alapvetően heti rendszerességgel jelentkező mixajánlónk egy egész hónapot átölelő zenefolyammá nőtte ki magát, már második alkalommal. Februári mixerünkben felbukkan Mr. Mitch, Blocks & Escher, Mentalien, Benji B, Klay, Need For Mirrors, DJ Flight, valamint DJ EZ is!

djez

  • Artisztikus vagy instrumentális grime, ajánlottunk már jó pár ilyen műfajú hallgatnivalót ezen az oldalon. Sok friss és izgalmas dolog történik mostanában ebben a zsánerben, amit most Mr. Mitch DummyMag számára készített röpke fél órás mixében csekkolhatunk le. A Mr. Mitch által mostanában előszeretettel képviselt vonulatban a klasszikus grime-ból mára már jóformán csak a vészjóslóan morgó basszusok maradtak meg (na jó, meg néhány fegyvercsattogás), minden egyéb elem alaposan eldeformálódott: a dobok jócskán háttérbe kerültek vagy távoli zörejekké redukálódtak (hasonlóan Wiley régi ‘Devil’ verzióihoz), helyette a lustán és időnként folyósan lüktető mély szinuszhullámok és az absztrakt, űrbéli és már-már szimfonikus hatású dallamok dominálnak. A zenék emiatt sokkal visszafogottabbak, nyugodtabbak és átgondoltabbak, ha akarom “művészibbek”, ami persze nem jelenti azt, hogy nem bújna meg időnként elképesztő energia egy-egy basszuskitörésben. Kapcsolódó hír, hogy február 24-én jelent meg Mr. Mitch friss EP-je The Room Where I Belong címmel saját Gobstopper címkéjén, ahol tovább propagálja kozmikus grime hangzását.

  • A Blocks & Escher páros rövid szösszenettel veszi ki a részét a Fabriclive mixsorozatból. Leftfield, chillstep, felezősök, ámen… változatos szelekta szűk fél órában.

  • Február elején járt Budapesten nem csak a garage, hanem összességében az angol elektronikus zenei szcéna egyik meghatározó producere, Zed Bias. Az ő szettjének felvétele sajnos nem elérhető, ellenben az estét indító Mentalien bő kétórás játékát pótolhatják mindazok, akik lemaradtak volna a Corvintetős eseményről. Vidám és vokálos garage, house, valamint bass music váltakozik a mixben.

  • Túl vagyunk a sokak által megvetett, mások által imádott Valentin-napon, amiről a BBC Radio 1 kiváló izlésű szelektora, Benji B is megemlékezett egy simulós szettel. Kandalló mellett kuporgós soul szelekció, nagyon forró.

  • DJ Flight-nál legutóbb egyik kedvenc zenésze, az Auxiliary, Veil, Samurai és 31 Records címkéknél is felbukkanó Sam KDC járt, aki amellett, hogy egy igazán tartalmas beszélgetést folytatott a Next Chapter háziasszonyával, még egy rövid vendégmixet is prezentált. A műsort az ambientes, filmzenés hatású leftfield drum&bass-szek uralják, igazi csemege.

djflight

  • Az RCKO.FM-en futó Bladerunnaz Radio Show-ban február végén Klay vendégeskedett, aki egy rövid beszélgetés keretein belül megmutatta három örök kedvenc DJ Zinc felvételét. A nosztalgikus pillanatok után pedig egy kb. 40 perces, extra sűrű és vad jump-up mix hallható a feltörekvő producertől. A szettben természetesen rengeteg, egyelőre kiadatlan darab is helyet kapott.

  • Rövid, ám velős szettet tett ki Need For Mirrors néhány napja, a tracklistában természetesen felül van prezentálva az NFM, ami egyáltalán nem gond.

  • Kötelező hallgatni- és látnivaló a februári termésből DJ EZ masszív, 3,5 órás mixe, amit Londonban játszott egy újabb Boiler Room-os fellépésekor. Eszméletlen technikával és pontossággal dobálja DJ EZ a garage, grime, 2-step és house felvételeket ismét, magabiztosan hozza maratoni játékában azt az elképesztő színvonalat, amit 2012-es Boiler Room szettjében is hallhattunk. Az adás közben fél órára becsatlakozik egy másik legendás arc is, a uk garage körökben elsőszámú MC Majestic, valamint EZ pörgeti régi bakelitjeit is egy órában. Tökéletes házibuli-aláfestő HD-ben!

Share.

About Author

Leave A Reply