A drum & bass égiszére a tavalyi, Shogun Audio-féle Way Of The Warrior 2 válogatásalbummal felugró Joe Ford exkluzív zenésze lett Friction kiadójának, így várható volt, hogy nemsokára érkezik a debütáló single. Így is történt, március végétől digitális formában, április 7-től pedig vinilen is kapható a label legújabb megjelenése.

joefordsingle_629Emberünk a Datsik és Excision által képviselt dubstep vonalon kóstolt bele a producerkedésbe, a 170 bpm feletti tempó pedig a Noisia, Spor és Calyx & Teebee zenéin keresztül ragadta magával. Célja, hogy az imádott modern-techy hangzást jelenítse meg munkáiban. Nagy hangsúlyt fektet a hangok tisztaságára, arra törekszik, hogy a lehető “legvastagabban” megszólaló trekkeket adja ki a kezei közül.

A single A oldalán egy igazi partibomba, a The Moment hallható, melyben a kiváló hangú (mellesleg igen dekoratív) dél-afrikai énekesnő, Tasha Baxter működött közre. A vokalista nem először adja hangját dnb zenéhez, hiszen a The Upbeats, Spor vagy a Brookes Brothers is kérte már fel egy-egy zene elkészítéséhez. Kellemes, vokális intró vezeti fel a trekket, később már elkezdenek csavarodni az arcok, a drop után pedig kegyetlen reece-parádé veszi kezdetét. Nagyon valószínű, hogy a neurofunk bulik repertoárjában igen hosszú ideig szerepelni fog a zene, ami nem is csoda, hiszen egy jó hangrendszeren akár a hajzselét is képes helyettesíteni. A lemez másik fele ellensúlyozza az A oldal veretését, hiszen a Neon egy visszafogott, kimért darab, techy alapon nyugvó játékos szintikkel, kellemes, vidám hangulattal. Otthon hallgatva vagy egy tech-beütésű szettben pihentető jelleggel egyaránt kiváló.

Joe Ford a “legújabb kori” drum and bass világ egyik izgalmas szereplője, és mivel igen fiatal, remek jövőt jósolhatunk neki akár a Shogun berkein belül, akár később, a címkén túl is.


Share.

About Author

Leave A Reply