A szeptemberi mixajánlóban parádés szetteket lehet hallani olyan tehetséges DJ hölgyektől és uraktól, mint például DJ Ren, Sinistarr, FD, Gnork, Ikonika, Moxie és még sokan mások!

DJ Ren – Spirit tribute at Dzsungel Könyve, Tilos Rádió 2018.09.06.

Váratlanul, idő előtt hunyt el a drum&bass szcéna egyik leghitelesebb, legfontosabb figurája, Spirit, akinek végtelen hosszú diszkográfiája temérdeknyi kincset rejt. Ebben az ügyesen építkező, változatos mixben DJ Ren tiszteleg a tehetséges producer előtt, természetesen csakis Spirit zenékkel. RIP Spirit!

Sinistarr – DJ Mag Podcast 105

Egy rövid, olvasásra mindenképp érdemes interjú kíséretében szállította le Sinistarr ezt a lendületes, 160-170 BPM között mozgó mixet. A zeneileg rendkívül egyedi detroiti “drum&bass” producer a mostanában tőle megszokott footwork, jungle és bass vonalon mozog ebben az egy órában. A szett annyira jól sikerült, hogy még a FACT havi ajánlójába is bekerült!

FD – Exclusive Star Warz promo mix

Jó érzékkel választott régiségek, egy-két saját darab,  valamint újdonságok egyvelege ez a rövid FD mix. A belga Star Warz buli sorozatnak készített szett egy újabb bizonyíték arra, hogy FD az egyik legjobb szelektor a drum&bass DJ-k között.

Gnork – Lick the Click! Sunburst #144 @ A38 2018.08.20.

Óriási élmény lehetett Gnork játékát hallani az augusztus 20-i speckó Lick The Click bulin. Az A38 hajóteraszán zajló sorozaton ritka a vendég, mint a fehér holló, szóval Gnork feltűnése már önmagában emiatt is különleges, de az egyórás hanganyag sem éppen megszokott. House-os alapon dübörögnek dzsungeles, uk hardcore-os, rave-es elemek – egyszerre repülünk vissza időben és térben a ’90-es évek eleji angol illegál / raktár bulikba, ugyanakkor az összhatás nem idejétmúlt, sőt, tökre friss.

Ikonika – Discwoman 53

Remek helyzetjelentést ad Ikonika ebben a mixben arról, hogy merre jár mostanában zeneileg. A nőnemű tehetségekre fokuszáló Discwoman csapatnak készített anyagban sorra követik egymást a nehezen bekategorizálható hibrid zenék, melyek egyszerre legalább három műfajhoz tartoznak. Van viszont egy közös nevező a többnyire középtempós szelekcióban: meglehetősen tánctér-kompatibilis. Szóval a Hyperdub-családtag Ikonika új szettje egyszerre szól az agynak és a lábaknak, imádnivaló!

Moxie – RA.642

Őszi időjáráshoz jól passzoló mixet rakott össze a londoni NTS rádió egyik rezidense, Moxie. A Resident Advisor-nak készített mixben sötétebb tónusú house és techno a fő irány, de nem kell megijedni, nem érfelvágós a szett, sőt, meglehetősen mozgalmas és életteli. Ha pedig nem lennél képben azzal, hogy mennyi mindennel foglalkozik Moxie az elektronikus zenei szcénában, a mixhez tartozó szöveg és interjú segíteni fog abban, hogy megismerd a hölgyet.

Burial & Kode9 – Fabriclive.100

A legendás Fabriclive mixsorozat a századik résszel zárul le, melynek elkészítését az elektronikus zene két hatalmas koponyájára bízták. Burial és Kode9 közel 80 perces szettje olyan távol áll a szokásos, lineáris felépítésű mixektől, amennyire csak lehet, szóval érdemes egy olyan pillanatban elindítani, amikor az ember vevő az agyat és lelkivilágot megtornáztató hanganyagra. A nevek láttán már sejthető volt, hogy kapunk néhány footwork, bass music és techno darabot, sőt, mivel Burial nem aktív DJ, az sem meglepő, hogy két szám között átmenetként gyakran a rá jellemző szöszölős túlvilági zajt halljuk. Viszont akad néhány egészen meglepő választás, például az acid trance vagy a hardcore-t súroló zenék világából. Emellett az sem volt borítékolható, hogy jungle is szól majd a mixben, pláne, hogy elég nagy mennyiségben! Tényleg nagyon távol áll a Fabriclive 100 egy hagyományos mix felépítésétől, érdemes egyfajta hang kollázsként tekinteni rá, úgy egészen szórakoztató.

Még több jó mix itt:

Korábbi 2018-as ajánlók: július-augusztusjúniusmájusáprilismárciusfebruár, január 

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply