Príma jungle, bass, liquid funk és freestyle mixek születtek az ősz folyamán, amikre nagyon is érdemes visszatekinteni!

DJ Flight – The Next Chapter 3.12

Másfél év kényszerszünet után DJ Flight új podcast-tel jelentkezett! A Metalheadz csapatot is erősítő DJ ebben a két órában néhány jó érzékkel válogatott aktuális kedvencet mutat meg, valamint egy júliusi élő mix felvételét a Corsica Studios-ból. Mivel a szett egy Rupture bulin hangzott el, az amenek és szokásosnál is törtebb témák előfordulása is esélyesebb, szerencsére!

Sully ft. X-TS MC – Live from the Recon XV Anniversary, October 20, 2018.

Hoppá, mekkora jungle szettet gurított ebben az egy orában Sully?! A denveri Recon bulisorozat 15. születésnapján az angol művész valószínű óriási hangulatot teremtett: az egyszerre bulizós és agyalós jungle darabokra nehéz lehetett nem beindulni. A mixben van néhány ügyesen pozícionált halftime és juke kilengés is, szóval a zenei szelekció több, mint jó. A néhány tökéletlen beatmix pedig csak emberibbé teszi a felvételt, semmiképp sem rosszabbá.

Slanki – Mezítlábas Mesék – Tilos Rádió, 2018.11.23.

Magyarország egyik legjobb szelektora, Slanki átigazolt a vasárnap esti Sample Temple-ből DJ Johnny Drama műsorába, úgyhogy mostantól minden második péntek koradélután lehet őt elcsípni a Tilos Rádión. Az új rezidencián elkövetett első műsorban jazzes motívumokban gazdag finomságok, hip-hop, broken beat és még ki tudja mi szól az elmúlt néhány hét megjelenéseiből.

Mumdance – Shared Meanings

Mumdance elektronkus zenei hősei közt egyaránt ott van Nina Kraviz, DJ Stingray, DJ Storm, Surgeon, Ben UFO és Josey Rebelle, emellett a korábbi Rinse.FM-es rádióműsorai és egyéb mixei, zenéi is átlagon felülien széles spektrumon mozognak. A nagyszabású, november végén megjelent Shared Meanings projekte ugyanennyire változatos: a válogatás digitálisan, kazettán és lemezen is kapható, de központi eleme Mumdance másfél órás mixe, melyben az ambienttől kezdve a techno-n, hardcore-on, bass music-on át a jungle-ig minden hallható. Itt nem A pontból B-be jutunk, hanem össze-vissza mászkálunk, ami rendkívül izgalmassá teszi a szettet.

Kingdom – Rinse.FM 5th October 2018

Újvonalas r&b, középtempós, stílusok közt lebegő klubzenék, 2-step, grime, súlyos basszusok és simulós vokálok – ennyi mindent sikerült besűrítenie Kingdomnak az októberi Rinse.FM-es műsorába. A Los Angelesben élő művész jól érzi, hogyan kell leszállítani egy igazán szórakoztató szettet, azon belül, hogy miképp kell könnyedén mozogni különféle műfajok közt.

Coco Bryce – Shine On

Nagyon hangulatosra sikerült ez a könnyed egyórás jungle mix Coco Bryce-tól. A kazettán is megvásárolható szettről annyit lehet tudni, hogy a saját friss zenék mellett FFF, Dead Man’s Chest, Response & Pliskin, Denham Audio és Percussive P újdonságok pörögnek. Főként dallamos, rave-es dzsungelek pörögnek, szóval érdemes akkor elindítani, amikor épp nem agyat tornáztató, szanaszét kaszabolt breakekre, hanem autentikus, laza jungle hangzásra vágysz.

Paradox – Metalheadz Podcast 63

Nagy kár, hogy nem egy valódi mix a 63. Metalheadz Podcast, ettől függetlenül nagyon is ajánlott meghallgatni Paradox szelekcióját, mert elképesztően jó. Precízen szabdalt breakek és gyönyörű, őszhöz illően melankolikus dallamvilágok köszönnek vissza szinte minden zenéből. Nagyjából az összes zenét ki lehetne emelni külön, és ódákat zengeni róluk, de például a 26. percnél felcsendülő új Nucleus & Paradox track egyértelműen a műsor egyik csúcspontja.

Redeyes & Dan Stezo – The Blend 2

Csodálatos és nagyon egyben van Redeyes mixe, melyen Dan Stezo szövegel jó érzékkel. Mély és lélekkel teli liquid funk van a terítéken, többnyire friss számok, de megbújik ebben a szűk egy órában néhány valódi klasszikus is, amiket esélyes, hogy nem mostanában hallottál legutóbb. A The Blend 2 mixben nem történnek hirtelen irányváltások, pont e nyugodt sodrás miatt lett erős, és ajánlott például napvégi relaxáláshoz.

Flight, Mantra, Alley Cat & Sweetpea – Rupture presents EQ50, 21st November 2018

A női drum&bass előadókra fókuszáló EQ50 eseményre hangolta Flight, Mantra, Alley Cat és Sweetpea a műfaj rajongóit a Rinse.FM-en. Az adást nem csak a változatos, minőségi zenei szelekciók miatt érdemes hallgatni, hanem a benne elhangzó beszélgetésekért is. A drum&bass szcénában sajnos kevésbé jelenlévő női egyenjogúság a téma, melyet alaposan körüljár a négy hölgy ebben a két órában. Fontos diskurzus, jó zenékkel!

Erykah Badu – The Sound Of Green – NTS Radio 05.11.18

Nem igazán nevezhető mixnek Erykah Badu első NTS rádiós szereplése, ettől függetlenül a szelekció bőven ad okot arra, hogy akár többször is szóljon ez a kétórás műsor. A neo-soul ikon funk, soul és hip-hop zenékkel teli szettjében többek közt Wu-Tang Clan, Earl Sweatshirt és Bone Thugs-n-Harmony számok csendülnek fel, a csúcs pedig az, hogy az adás közepén egy  teljesen új saját track-et is bemutat. A szelekció témája egyébként a zöld szín, így nem csoda, hogy kezdésnek Erykah a Green Eyes-t választotta, és hogy később szóba kerül a pénz és a fű is.

Nem volt elég? Hallgasd meg őket is!

Korábbi 2018-as ajánlók: szeptemberjúlius-augusztusjúniusmájusáprilismárciusfebruár, január 

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply