Forró szettek futottak be 2018 elején, közülük a legemlékezetesebbek például Sinistarr merész – de sajnos picit rövid – játéka, Girl Unit és Kingdom szabadstílusú B2B-je és DJ Lee lassan bontakozó, csodás drum&bass szelekciója a Sunandbass krúnak. A mixajánlóban például DJ Haus, Alix Perez, Seba, Detboi, Matt Jam Lamont és Josey Rebelle kaptak még helyet, szóval van bőven mit hallgatni az év első, álmos januári heteiből.

Sinistarr – none60 Podcast 025

Hogy mennyire eredeti figura Sinistarr a drum&bass, illetve 160-as tempójú basszusok világában, azt jól érzékelteti a None60-nek készített mixe. Mindössze háromnegyed órán át tart a szett, de mégis történetet mesél, mélysége van, utaztat. A kezdő zenék azonnal berántanak, aztán az olyan meglepetések, mint SZA egyik tavalyi zenéjének Ticklish újragondolása, vagy a klasszikus Kings Of Tomorrow vokál használata gondoskodnak arról, hogy újra és újra felkapja a fejét a hallgató. Kár, hogy nem tart tovább ez a podcast.

Fade To Mind with Kingdom & GIRL UNIT – Rinse.FM 11th January 2018

Kingdom és Girl Unit hozzáállása a zenéhez e mix alapján nem sokat változott az elmúlt évekhez képest: továbbra is megszámlálhatatlanul sok, főként tánctérre szabott műfajt olvasztanak eggyé úgy, ahogyan azt csak kevesen képesek. A Fade To Mind és Night Slugs kiadók főnökei ebben a Rinse.FM adásban mesterien vegyítenek legalább 15-féle stílust a hip-hop-tól és r&b-től kezdve a uk funky-n, baltimore club-on és ballroom-on át a footwork-ig és dzsungelig, nem ragaszkodva egy adott tempóhoz, vagy hangulathoz. Örömteli egy ilyen széles palettáról válogató szettet hallani. 1 óra 26 percnél csendül fel a szett csúcspontja: egy forró, latinos Kelela track!

DJ Lee – Sunandbass Podcast 67

A Sunandbass podcastokra felkért DJ-k többsége hallhatóan igyekszik a legjobb formáját hozni a mix összeállítása közben, szerencsére a mostanában csendes DJ Lee is közéjük tartozik. A drum&bass-veterán lassú lefolyású, nagy durranásoktól mentes szettjében könnyed és komor hangulatú trackek váltakoznak, a keverések pedig egyáltalán nem pörgősek, ami jelen esetben előnyt jelent. Ez tipikusan az a szett, amit háttérben elindít magának az ember, majd a szett közben ráeszmél többször is, hogy mennyire rendben van az egész.

Doc Scott – Sine Series 014

Szomorú, hogy véget ért a Future Beats műsor, de úgy néz ki, hogy nem maradunk Doc Scott mixek nélkül! A londoni Sine bulisorozatnak készült podcast elején főként lendületes darabok gördülnek, aztán az idő előrehaladtával megyünk egyre mélyebbre, az ambientes, felezett és hip-hopos törtek világába, majd meglepő helyen kötünk ki a végén. Szokatlan íven mozog ez a minőségi szett, amiben a szelekció kiválóan passzol az évszakhoz.

DJ Haus – Rinse. FM 13th January 2018

DJ Haus első 2018-as műsorában megvillantja, hogy idén mire lehet számítani tőle, illetve kiadójától – a kétórás hanganyag alapján ez az év is meglehetősen erős lesz az Unknown To The Unknown-nál! A gyakran acid house-ból, ’90-es évek témáiból és jungle-ből merítő négynegyedek a műsor elejétől végéig zseniálisak, erős évindítás ez!

Jubilee – Residency 2018-01-05

Majdnem pont egy évvel ezelőtt szerepelt a mixajánlóban a tehetséges new yorki szelektor, Jubilee, aki műfajok közt könnyedén mozogva játszik szórakoztató klubzenéket. A hölgy 2018 első felében TQD-ékhez hasonló módon a BBC-nél kapott rezidenciát, első adásában a dolgok közepébe vágva rakott temérdeknyi jó track-et (középtempósat, hip-hop-ba hajlót, felezettet… mindenfélét), melyeket a műsor végén egy elég forró Ghost Town DJs – My boo edittel koronázott meg.

Alix Perez – Live From DJMag HQ 12-01-2018

Tömény ez az Alix Perez szett: egy órába belepakolt annyi mindent, hogy nem győzi az ember kapkodni a fejét. Természetesen repkednek a friss darabok a saját fiókból, valamint Skepticaltól és társaitól, de meglepően sok régi nagy zene is helyet kap. A mixtechnika nem túl fantáziadús, de a szelekció jócskán kompenzálja ezt!

TQD – Residency 2018-01-04

A BBC Radio 1 Residency-jének egyik új felelőse a TQD csapat, azaz Royal-T, DJ Q és Flava D, akik külön-külön is központi alakjai a garage-szcénának, de együtt gyakorlatilag a legfontosabbak. Az egyórás adásban repkednek a friss zenék, nem meglepő módon a csapatra jellemző zsíros bassline house-ok dominálnak, de helyet kap néhány visszafogottabb darab is.

Bár kommentár hozzájuk nem született, erősen ajánlott szettek az alábbiak is:

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply