A havonta jelentkező mixajánló-rovat legújabb kiadásában többek közt egy rövid, de frappáns DJ Madd halftime szett, ügyesen felépített, szabadstílusú Ben UFO és Benji B mixek, valamint Redeyes és Technimatic finom liquid funk szelekciói kaptak helyet!

DJ Madd – BnC Mix 030

Nos, pontosan ilyennek kell lennie egy fél-háromnegyedórás mixnek. Nyilván ennyi idő a kibontakozásra, történetmesélésre nem elég, ezért marad a – jó értelemben vett – sokkolás, amiből Madd sokszínű ízlésének köszönhetően akad itt bőven. Gyorsan váltják egymást a halftime-os, dzsungeles és dubos zenék, amik közül tippre számos saját, eddig nem sokszor elsütött darab. A csúcspont egyértelműen a 31. percnél felcsendülő Dillinja bootleg!

Ben UFO – The Cover Mix

Ben UFO, a DJ-k kedvenc DJ-je és a Hessle Audio label főnöke helyzetjelentést ad a Mixmag-nek arról, hogy mik mozgatják őt zeneileg mostanában. A mixen végig jelenlevő közös elem az oldschool hangzás: törtek, acid, uk hardcore és minden, ami kb. 25 éve volt jellemző az angol tánczenében. Rendhagyó módon kb. 160-as sebességen indul a mix, ami egyértelmű jele annak, hogy Ben UFO is érzi a manapság újra pezsgő jungle hangzást; aztán észrevétlenül belekúszunk a középtempós témákba. Itt pedig – természetesen – kalandozás történik minden irányba.

Shanti Celeste – NTS Radio 20th April 2018

Aki lemaradt Shanti Celeste április 13-i budapesti fellépésről, az ezzel a szettel vigasztalódhat! A szupercuki DJ-lány több számot is megvillant NTS-es műsorában azok közül, amik felcsendültek a Toldiban. Az adás java négynegyedekkel telik, azon belül is sok kiváló, de nem túl ismert, vagy egyértelmű régiségekkel. A szetthez jár tracklista is, mint minden NTS mixhez, de természetesen a legforróbbak nincsenek jelölve, vagy “untitled” címet kaptak. :)

Benji B – Dazed Mix

Hetente jelentkezik műsorral a BBC-n, szóval nem lehet azt mondani Benji B-ről, hogy ritkán lehet hallani felőle. Viszont olyan eset nem túl sűrűn van, hogy a műsorán kívül szerepel teljes DJ-szettel, rendes keverésekkel és dumálás nélkül. Bulisorozatának, a Deviation-nek 11. születésnapját promózta a Dazed-nek adott szettel, ami egyébként tavaly hangzott el a house nagyhatalomnak számító Dirtybird csapat egyik buliján, egy erdő közepén. Természetesen felcsendülnek a mostanában kötelező “Benji B zenék”, amik egyszerre minőségiek, viszonylag nyugisak, de Benji B keze alatt tánctér-kompatibilisek is.

Constant – Bass Camp Orfű Podcast 046

Constant neve talán nem cseng olyan jól a hazai drum&bass szcénában, mint más régi motorosoké, de nem árt tudni róla, hogy hosszú ideje nagy rajongója a törteknek és egyéb, lazán kapcsolódó műfajoknak is. Mostanában a Telepen lehet vele legkönnyebben összefutni, ahol a hetente jelentkező Deepin’ Session rezidenseként pörgeti a zenéket, de a kiváló memóriával rendelkezőknek eszébe juthat a 2000-es évek elején indult szolnoki Celofán Kollektíva csapat is, melynek Constant is aktív szereplője volt. A jelenleg linkelt Bass Camp mix a halftime-ot járja körbe, az érzelmes daraboktól a vadabb, merészebb számokig – kiváló bólogatós szelekció!

További erős anyagok, kommentár nélkül:

Redeyes – The Blend – Deep & Soulful Cuts
Technimatic – Live At Spearhead Records 13th Birthday Pre-Party (18-04-2018)
Rockwell – April 2018 Studio Mix
T. Williams – Back to the 90s Mix
Benji B w/ Carista guestmix – BBC Radio 1 2018-04-05
Artificial Intelligence, Phil:osophy & Visionobi – Metalheadz Rinse.FM 18th April 2018
DJ Taye – XLR8R Podcast 536
Jubilee – BBC Radio 1 Residency 2018-04-06

Korábbi 2018-as ajánlók: márciusfebruár, január 

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply