Lassan egy éve, hogy meghalt Marcus Intalex, de a mai napig borzasztó belegondolni, hogy mekkora veszteség ez a szomorú eset a szerettei mellett a teljes drum&bass szcéna számára is. Saját, messziről felismerhető hangzása volt, amit nagyon (nagyon!) kevesen voltak képesek kifejleszteni ilyen szintig a műfaj kb. 25 éves történelme során. Na meg persze ott volt a Soul:R, a liquid funk korszak tetőzésén indult label, ami folyamatosan szállította az al-stílust azóta definiáló gyöngyszemeket (Play On Me, Mistical Dub, 3AM, Real Good, Outerspace, It’s On The Way… lehetne még sorolni); majd fokozatosan nyitott a minőségi, agyalós, előremutató darabok irányába is úgy, hogy közben megmaradt egy szórakoztató és tánctér-képes címkének. Hatalmas és nagyon fontos életművet hagyott maga után Marcus Intalex, sajnos túl korán. Új megjelenést hallani tőle ezek után egyszerre szívfacsaró és örömteli is.

Marcus is egyike volt azon dnb rajongóknak, akiknek szívéhez nagyon közel állt a Sunandbass, így valószínűleg magától értetődően pattant ki a főnökök és a művész fejéből az EP ötlete a legendás szardíniai fesztivál kiadójára. A három track-et tartalmazó anyagot Marcus Intalex még halála előtt nyújtotta át a SNB csapatnak, amit a családja beleegyezésének köszönhetően most már mi is hallgathatunk és élvezhetünk.

Egy gyakorlott dnb rajongó ismeretlenül, álmából felriasztva is tudná azonnal, hogy ki készítette a Deep Stepper, Roller 170 és Ninety One névre keresztelt számokat. Mindegyikben ott az összetéveszthetetlen Marcus Intalex-hangzás: lazán gördülő, jellegzetes drum&bass dobalapok, detroit techno és klasszikus house műfajokból csent ötletek és minták, valamint egyszerűség és mélység egy időben. Egyformán jó otthon hallgatni őket és megfelelően időzítve megrengetik a táncteret is. Elképzelhető, hogy nem lesznek akkora közönség kedvencek, mint a Temperance vagy a How You Make Me Feel, de ez majd idővel úgyis kiderül. Az már most biztos, hogy a manchesteri zenész három újabb időtlen, minőségi darabbal bővítette a gyönyörűségekkel teli diszkográfiáját. Jó ezeket hallgatva visszaemlékezni rá. RIP Marcus Intalex! <3

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply