Kereken húsz szett gyűlt össze az októberi mixajánlóhoz, melyek közt találsz sok jungle, drum&bass, liquid funk, uk garage és house anyagot!

FD ft. Fox – UKF Podcast #103

A hónap embere októberben egészen biztos, hogy FD volt. Nem elég, hogy egy zseniális EP-vel jelentkezett a North Quarter-nél, amiről az Ice Cream simán az év egyik legjobb, legszórakoztatóbb liquid funk zenéje, de még itt van tőle ez a tökéletes mix is. Szelekció terén kiváló, de ezen felül még olyan kombókat rejt a UKF-nek készült szettbe, aminek hallatán kikerekedik az ember szeme. Néhány esetben itt tényleg az történik, hogy két számból egy új, harmadik keletkezik azokra a rövid időkre, amíg együtt szólnak. Ha figyelmen kívül hagyjuk az agyatlanul dupla dropokat dobáló, félpercenként zenéket váltó mágusokat, akkor FD simán az egyik legjobb drum&bass DJ jelenleg, amit ez a mix jól bizonyít.

Detboi – Metalheadz Podcast 59

Súlyos lett Detboi kétórás mixe. A Metalheadz podcast-széria 59. részében két jól elkülöníthető blokkot hallhatunk: az első szűk fél órában a jungle és uk hardcore őrült breakjei és szintifutamai kapnak helyet, a hátralevő időben pedig halálpontosan definiálja az ír zenész az időtlen, messziről felismerhető ‘headz hangzást. Gondosan válogatott friss számokat és néhány régebbi felvételt kapunk, jó érzékkel keverve. Többször hallgatós anyag!

Grooverider – Quest ‘Groover Night’ 30th January 1993

Nem most került fel először az internetre ez a mix, sőt, nem hivatalosan kazettán is kijött a maga idejében, de a 2009 óta oldskool jungle, hardcore szettekre és zenékre fókuszáló Deep Inside The Oldskool blog most töltötte fel soundcloud oldalára. Grooverider szinte végig hibátlanul pörgette a közel 25 évvel ezelőtti partin az őrült zongorafutamokkal, mikiegér-hangokkal és amenekkel teli zenéket. TOTÁLIS EXTÁZIS. Ja, és aki nem bírja, az készüljön lelkileg arra, hogy Man Parris (aki egy régi fórum téma szerint a legrosszabb MC), végig szövegeli a másfél órát. Simán túlélhető a jelenléte, sőt, a faék egyszerűségű dumája jól passzol a nyers számokhoz.

Special Request – Dekmantel Podcast 142

A Special Request nevet eleinte a jungle és uk hardcore zenék írásához, pörgetéséhez használta Paul Woolford, de mára ennél jóval sokszínűbb alteregóvá nőtte ki magát. Most már belefér a repertoárba temérdeknyi filmzenés hatás, folyamatos fejhajtás az angol kalózrádiós kultúra előtt, sőt, még techno és disco is. A Dekmantelnek készített kétórás szett mindezen egyszerre finoman és szórakoztatóan visz végig, ügyelve a szép átmenetekre. Remek utaztatós mix lett.

Redeyes – Live at La Cinta Beach, Sunandbass 2017

Nem csak a La Cinta Beach-en esik jól Redeyes freestyle szettje, hanem például egy laza vasárnap délután, kanapén fetrengés közben. Semmi vadulás, csak könnyed zenék a hip-hop-tól kezdve a house-ig. Gyakorlatilag ugyanazt a finom hangzást kapjuk Redeyes-tól, amit drum&bass-ben már megszokhattunk tőle, csak most más a tempó.

J:Kenzo & Lewis James – Rinse.FM 5th October 2017

Egy kis dubstep, jó sok halftime és jungle, valamint egy Lewis James szett szól J:Kenzo októberi Rinse.FM műsorában. A vendégmixer új, Astrophonica címkén napvilágot látott EP-je adta az apropót a vendégeskedéshez, ami az adásban hallható 50 perces játékhoz hasonlóan a 160-170-es tempó izgalmasabb oldalát mutatja meg.

Alley Cat – Sunandbass 2017 Wind Tunnel Old School Set

A hazánkat is többször megjárt Alley Cat (aki sok éve IPC mixet is készített nekünk) a Sunandbass utolsó napján egy fokozatosan építkező oldschool szettet pörgetett a közönségnek. Nyugodt, jazzes daraboktól indulunk, melyek közt szerencsére több olyan is van, ami nem egyértelmű nagy sláger, aztán fokozatosan besötétül a hangulat. Itt már a jól ismert himnuszok nagyobb sűrűséggel fordulnak elő, de tracklista híján, a meglepetés erejével kifejezetten jól hatnak!

Breakage ft SP:MC – DJ Mag Podcast

Szinte nyoma sincs itt annak, hogy Breakage régen a drumfunk mozgalom egyik koronázatlan királya volt: többnyire nyílegyenes rollerek követik egymást, nem túl izgalmasan. Mégis jól működik a mix, például takarításhoz, főzéshez vagy futáshoz.

Bicep – The Cover Mix

Jól sikerült az új Bicep album, viszont a zenék meglehetősen egy, az acid house és uk hardcore irányába kacsintgató vonalon mozognak. A Mixmag-nek készített anyag ennél szerencsére színesebb és szórakoztatóbb!

Rongyosra hallgattad a fenti mixeket? Akkor próbálkozz ezekkel is:

Korábbi ajánlók: szeptemberaugusztusjúlius, április, március, február, január

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply