Lendületesen kezdi a 2016-os évet a Liquid V, két olyan felvétellel, amilyet mostanában alig lehet hallani. Makoto és Danny Wheeler közös zenéi pillanatok alatt visszarepítenek a lélekkel teli drum&bass hőskorába – amikor a funk, soul és disco jelenléte annyira intenzív volt, hogy befelé forduló, szomorkás hangulatú balladák helyett valódi tánctérrobbantó bombák repkedtek a likvid szettekben.

makoto-dannywheeler

Sonic & Silver és High Contrast is megirigyelte volna tíz évvel ezelőtt a Midnight Hour-t Makotoéktól, annyira dizsis ez a zene! Az apró, végtelenítve beloopolt funk minta, a felgyorsított vokál, a fúvósok, a vonósok, a funky gitár… minden a helyén van. Hallatszik, hogy a részletekre figyelve készült a zene, aminek az a nagyon pozitív eredménye, hogy jócskán túlmutat a Midnight Hour a megúszós „amen loop + funk sample” recepten. Árad a vidámság ebből a dalból, ez nem vitás.

A Sunshine a címével azonnal elárulja, hogy nyárias légkört igyekszik teremteni, ami már az első kiállás előtt teljesül is. Néhány másodperc leforgása alatt bekúszik a track főtémája, a felemelő szintifutam, ami tökéletes szimbiózisban robog előre Makoto jellegzetes dobjaival. Mindezt csupán egy szolidan reszelő, régi A.I.-műveket felidéző bassline szakítja félbe, ami szerencsére nem ront az összképen, csak egy fokkal a könnyen táncolhatóság irányába tolja a számot.

Remek érzékkel dobta össze a két drum&bass-veterán ezt a megjelenést, pontosan ilyen jókedvű és laza zenékre van szükség ellensúlyként az év eleji komorságban.

Share.

About Author

Leave A Reply