Február elején érkezik az idei első EXIT rilíz. A 4 trekkes ‘Hype Tracks’ EP-t Fracture neve fémjelzi, így aki az összetett dobképleteket és a juke hatású zenéket szereti, az nem fog csalódni.

fracture_hype
Az EP-t a ‘Makin’ Hype Tracks’ aljas basszusa indítja. Igazi bunkó, de természetesen a jobbik fajta. Az EP színességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a soron következő ’Black Pearl’-t már inkább az atmoszférikus jungle jellemzi. Mondhatnám, hogy olyan, mint a régi Good Lookingok, de inkább döntse el mindenki maga, mit gondol. Hasonló vonalon mozog még a londoni Defttel készült ‘I Just’, amely az EP talán legvisszafogottabb zenéje is egyúttal. (Defttel egyébként legutóbb a criticalos Sam Binga albumán találkozhattunk.)

Továbbmegyek: a chicagói DJ Spinn-nel és Tasoval készült ‘Acid Claps’-en már kitűnik az amerikai hangzás. A hangsúlyos trap és hardcore elemeket, valamint a csapongó, rongyos basszust viszont nemes egyszerűséggel egy zongoraakkord ellensúlyozza, ettől máris megváltozik az összkép. Fracture a hirtelen hangulatváltás igazi nagymestere, amit a soron következő EXIT EP is bizonyít.

Megjelenés tehát február elején, vinilen és digitális formátumban.

Share.

About Author

Leave A Reply