A napjaink likvidjének egyik kiválóságaként számon tartott, grafikusként is kiemelkedőt alkotó Eveson elég sok kiadónál bizonyított már. Volt megjelenése többek között a C.I.A. DeepKutnál, a SGN:LTD-nél, a 31 Recordsnál, a Liquid V-nél és a Spearhednél is. A saját labelt, a Channel 82-t menedzselő producer diszkográfiájára hamarosan az Ingredients is feliratkozik, itt jelenik meg ugyanis a remekbe szabott új EP, mely a Grey Dawn címet kapta.

recipe042_629Bevallom őszintén, a Glastonburyben élő zenészt nagy dnb-kedvenceim között tartom számon. Intelligensen használja a klasszikus hangszereket, érzi a funkot, kreatív, többféle hangulatban is képes kiemelkedő zenéket alkotni, és non-dnb trekkjei is figyelemre méltóak. Lehet, hogy művészi attitűdjeit ülteti át a zene nyelvére, mindenesetre bármi is stílusának titka, engem kilóra megvesz.

A hónap legvégén megjelenő – az Ingredients oldalán vinilen és digitális formátumban is előrendelhetőGrey Dawn EP címadó zenéje egy Halogenixszel közös felvétel. A szomorkás hangulatú trekk biztosan nem lesz a nyári szabadtári bulik slágere, de a drum and basst kikapcsolódásként hallgatókat egészen biztosan meggyőzi majd a zene mély basszusa, melankolikus vokálja és egyszerű, mégis szívbe markoló vokálja. Lehet, hogy egy kicsit patetikusan fogalmazok, de egy igazi eposszal állunk szemben, amely az  idei év soulful drum & bass termésének egyik kiemelkedő darabja.

Túl sok vidámságot a Dystopian Romance sem tartogat, de az Ingredients egyébként sem a mosolygós zenéiről híres. Sokkal gördülélkenyebb trekkről van szó, amely kevésbé melankolikus, de a címét nem hazudtolja meg, valóban átjön rajta valamiféle disztopikus hangulat.

A Deluge című zenével Eveson a non-dnb hallgatóságnak is örömet szerez. Lassan hömpölygő, vokáltöredékes, hallgatós darab, mely méltó befejezése-levezetése a háromtrekkes EP-nek.

Sokat vártam az anyagtól, hiszen mind a label, mind a producer a kedvenceim közé tartozik. Nem csalódtam, a Grey Dawn pedig az egyik kedvenc trekkem idén.

Share.

About Author

Leave A Reply