Bass Trip néven indul egy új, izgalmas koncepciójú buli sorozat a mostanában egyre több földalatti megmozdulásnak helyet adó Trip hajón! A Budapest egyik frekventált pontján, a Batthyány tér mellett álló hajón szeptember 14-én, azaz most pénteken a dubstepben utazó olasz Numa Crew lesz a fő attrakció, akik Outlook fesztiválos fellépésükről érkeznek hozzánk. Rajtuk kívül a hazai basszuskultúra különböző szegleteiből felbukkan még például a Rebel Bass Crew, Bergi, Malz és Vrama. Tehát adott, hogy az este folyamán a két teremben a dubstep mellett szólni fognak grime sújtások, felezett ütemek és amen breakek is! Katt ide a részletes esemény infókért!

A péntek estére ezúttal a Rebel Bass Crew oszlopos tagja, Leap hangol, öt olyan zenével, amik amellett, hogy rendkívül közel állnak a szívéhez, nagy valószínűséggel felcsendülnek a Trip hajó falai közt is! Az alábbi, személyes sztorikkal kiegészített öt szám mellett érdemes Leap diszkográfiájában is elmerülni, melynek legújabb darabja egy augusztusi, perkákban és tribal-ös hangulatban gazdag dubstep single, ami az angol Indigo Movement címkén jött ki!

Mala – Markos Swagga

“Muszáj egy Mala zenével indítanom, ugyanis ő az a producer, aki a kezdetek óta a legnagyobb inspirációt adja mind hangzás, mind szám-felépítés terén. Nincs olyan buli, ahol legalább két-három Mala vagy DMZ track ne kerülne tű alá a szettem alatt. Nem mellesleg nála vegyül legjobban a világ- és a modern basszuszene, ami szerintem tökéletes ötvözet. Nem tudom, mikor hallottam először ezt a számot, talán miután végighallgattam az ajándék digi packját a Mirrors albumnak. Engem a Markos Swaga táncoltat meg a leginkább a lemezről.”

TMSV – Modification

“Mindig is lenyűgözött Tomas Roels aka TMSV letisztult hangzásvilága. A holland producer ékes példája annak, hogy egy tökéletesre húzott szubbasszus és megfelelően használt perka szekció minimalista módon is bőven elegendő ahhoz, hogy örökzöldet alkosson az ember. Emlékszem a Modification című számát a Bánkitón hallottam először, amikor épp haladtam a Dub Phase system felé. Óriási kombó volt a sűrű füsttel és fehér fénycsóva vizuállal az a pillanat.”

Hebbe – Post Modern Dub

“Hebbe pár éve tűnt fel a dubstepben, azóta elképesztő mennyiségű minőségi darabot adott ki kezei közül. Érdemes figyelni a kollégára, csak idén két-három olyan megjelenése volt, ami meghatározó a szcénában. A Post Modern Dub-ot azért választottam, mert tökéletes találkozása a DMZ őshangzásának és a modern, virtuóz dubstepnek. A perka szekciótól sírok, akárhányszor végighallgatom.”

TRUTH & Stylust – Grampian (feat. Sgt. Pokes)

“Bevallom őszintén, nem állt hozzám közel soha az amerikai Truth producer duó világa, de ezzel az EP-vel most megvettek. Egyik DJ barátom újságolta, hogy milyen király az új anyag, már meg is vette bandcamp-en. Pár napon belül el is ugrottam a Deep-be hogy fizikálisan is megcsodálhassam. A kiváló morcos basszusok, Sgt. Pokes vokálja és az agybontóan melankolikus magas egyből lefőzött.”

Saule & Prism – Grow Stronger

“Nagy komédia a Joe Nice által alapított Gourmet Beats 18-adik kiadásának első zenéje, a Grow Stronger. Az elején elhiteti az emberrel hogy valami könnyed funk-disco lemezt fog az ember a kezében, aztán finoman szólva elszabadul a pokol! Amint megláttam (és meghallgattam) hogy elérhető klikkeltem a vásárlás gombra.”

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply