Új rovatunk második részében a hazai drum&bass szcéna egyik legfontosabb lemezlovasa fogja ajánlani aktuális kedvenc zenéit. DJ Ren már lelkesen készül a holnap esti Outlook fesztivál warm-up bulira, amin D-Bridge, Jubei és SP:MC mellett fog zenélni. Ennek fényében nem csoda, hogy lemezajánlójában is olyan számokról mesél, amiket holnap este is tervez pörgetni a Corvintetőn. Halljuk!

djrenBredren – Mechanica – Demand

“Igéretes brüsszeli újonc egyik első komolyabb megjelenése egy olyan (vinyleket is megjelentető) kiadón, amin mindig rajta a szemem. Sajnos Bredren EP-jéről csak egy szám érhető el lemezen, és az nem ez. Finoman szögelős minimál, pontosan abban a hangulatban, ami szerintem a meghatározó vonal lesz pénteken. Nem szeretek hosszan ilyeneket játszani egy szettben, de néhány mindíg kell, most ez az, ami biztosan szólni fog.”

Redeyes – Get Me Paid – Vandal

“A korábban főleg funkos liquidjeiről ismert Redeyes mostanában mintha kevésbé volna aktív. Friss EP-jén ráadásul csak mutatóban szerepel a tőle megszokott hangzás, 6 számból 4 lassabb, az elektronikus zenében mostanában kifejezetten sok izgalmat hozó footwork-jungle-juke, annak is az a dobolósabb iránya, amit szívesen játszom. Az elmúlt két év Exit megjelenései alapján arra számítok, hogy dBridge hoz jó néhány újdonságot juke-fronton is.”

DJ Trace – Sonar (Quartz Remix) – 117

“A stílus kialakulásában és fejlődésében dBridge-hez hasonlóan jelentős figura, DJ Trace tavaly úgy döntött, hogy az egyenes, technós DSCI4 után visszatér a gyökereihez, és elsősorban ámenes cuccokkal foglalkozik majd. Alapított is egyből egy új labelt, 117 Records néven. Itt jelent meg nagyjából egy hónapja 4 db áttetsző 10 inches lemezen, és ettől eltérő tartalommal 24 számos digipack formájában a The Forbidden Codes LP. A válogatáson inkább új, kevésbé ismert arcok csapkodós, koszos dzsungelei szerepelnek, de van néhány üresebb, kopogós szám is. Azt hiszem, gyakrabban játszom Kid Lib oldschool hangulatú, lassabb, napsütéses The Rifle-jét, de pénteken mindenképp ezt, Trace egyik legnagyobb klasszikusának mai értelmezését viszem a bulira.”

Calibre – Sagan – Signature

“Talán nem a legfrissebb, de egyetlen szettemből, listámból nem maradhat ki szuperkedvencem, Calibre valamelyik zenéje, és legutóbbi Shelflife 3 című albuma azért nem olyan régen, két hónapja jelent meg. Az album összes számának megvan a maga helye, játszottam már róla rádióműsorban, nagy bulin, délutáni koktélos mulatságon, a pénteki corvintetős bulin viszont, azt hiszem, az első hallgatás után azonnali kedvenc Sagan kerül majd elő.”

Xtrah ft Mikal – Directive – Metalheadz

“A Metalheadztől mint első számú kedvenc kiadómtól természetesen egy sor megjelenést írhatnék, illene például a legutóbbi Platinum Breakzt említeni, amiről biztosan elhangzik majd egy csomó track a bulin, viszont két hete kijött ez a még újabb Metalheadz Platinum rilíz. Mikalnak már az első zenéi Metalheadzre valók voltak, emlékszem, 2009-ben, mikor DJ Storm itt szilveszterezett és felraktam az akkori nagy kedvencemet, a Great Escape-et, bökdösve kérdezte tőlem, hogy ez mi és hogyhogy nem ismeri. Szóval nagyon örülök, hogy Mikal egyre fontosabb szerepet tölt be a kiadónál. Xtrah új figura, sokféle dologgal próbálkozik, de általában inkább a kollabjai tetszenek. Mindenesetre ez a halványan Torque-os, Wormhole-os hangzású, morcos és mély darab nagyon elkapott, pogó!”

Share.

About Author

Leave A Reply