Termékeny hetet zár a minőségi drum & bass. A likvid, a neuro és a búvárkodás is kivette a részét az elmúlt napok adagjából, mi pedig kiemeltünk pár igazán figyelemre méltó megjelenést. Füleljünk bele Velocity, Hybris, a Signs, a Fourward és a Demand-csapat cuccaiba!

PhotoGrid_1457105002511

Velocity – Night Owl EP (Human Elements)

“Ezt meg hogy csinálja?” – tettem fel magamnak a kérdést az új Velocity-EP első végighallgatása után. Ugyanis az ötzenés cucc  amit a Makoto-féle Human Elements adott ki  úgy izgalmas és sokszor újrahallgatható, hogy ezerszer hallott dobalapokon fekszik. Kár lenne egyesével végigmenni a zenék ismertetésén, úgyhogy csak címszavakat sorolok: gitárfunk, amen és vonósok ölelkezése, 170 BPM-es acid jazz, Full Cycle-re emlékeztető apache-parádé. Zenei drum and bass, ha úgy tetszik, de akárhány definíciót is keresek, mindig ugyanoda lyukadok ki: ez egy kiváló EP!

Hybris / Signs – Plasma Audio 009

A csehfrancia basszuspolitikai kapcsolatokat erősíti a legújabb Plasma Audio-rilíz. Előbbi nemzetet Hybris képviseli egy menetelős, effekttengerben úszó darabbal, a gallokat pedig a Signs trió reprezentálja egy jóval szabályosabb, “egyenesebb”, mégis zaklatottabb számmal, amely a főidős szettek erős darabja lehet. Nekem jobban bejönnek a formabontóbb Plasma-cuccok, de a hangzás kedvelői nem fognak panaszkodni erre a kiadványra sem.

Fourward – The Storm / Mashed / Spike VIP (Shogun Audio)

A Shogun új megjelenése megint a neuro felé kacsint, főszerepben az osztrák Fourwarddal. A Lingusitics vokális szupportjával felturbózott The Storm reece-orientált négy perce a táncterek masszív alapja, a Mashed egy visszafogottabb tech cucc (ami simán mehetne egy-egy keményebb okosbéz szettbe is). Digitális bónuszként kapjuk a Spike VIP verzióját, ami egy ilyen “big room neurofunk”-féle: nem túl kreatív, extra nemigen van benne, de buliban nagyot robban.

VA – Demand Selects #1 (Demand)

Személyes kedvenceim egyike a svájci Demand, amely a mennyiség helyett a minőségre helyezni a hangsúlyt, és bár vinilt és digitális megjelenést egyaránt kiad, utóbbiakon sem érződik, hogy kevesebbet érnének (annak ellenére sem, hogy elég sok újonccal dolgozik a label). Ilyen a friss Demand Selects #1 EP is, amelyen a mély halfstep ugyanúgy ül, mint a hölgyvokál-ágyon ringatózó apró roller. Finom!

Share.

About Author

Leave A Reply