Ismerkedj meg tíz kiváló darabbal a márciusban és áprilisban kiadott jungle és drum&bass megjelenések közül, majd hallgasd a sok további zenével is frissült Spotify playlistet!

Kouslin – Full Circle (Tim Reaper Remix) (Club Yeke)

Ha a nagyszerű Warrior Queen hangja felbukkan egy új megjelenésen, aminek ráadásul van egy jungle remixe is, akkor az borítékolható, hogy forró lesz. Az újgenerációs dzsungel-mester, Tim Reaper remek munkát végzett, ráadásul az ő verziójában a sajátos orgánumú Warrior Queen mellett a grime legenda, Riko Dan is szerepel.

Jubei & dBridge – Show Me (Carbon Music)

Hosszú ideje fájt sokak foga Jubei és dBridge közös rollerére, most végre elérhető Jubei vadonatúj kiadóján keresztül, mely a Carbon Music nevet kapta. Masszív bassline, ’90-es évek elejét idéző vokál minta és egy rendkívül egyszerű, de hatásos szintifutam teszik ellenállhatatlanná a Show Me-t.

Sam Binga & Chimpo – Draco Gras (Critical)

Az Ultra Luxe EP összes darabja megérdemelne egy külön misét, Sam Bingának és Chimpo-nak sikerült mindegyik zenében valami különlegeset, egyedit villantani. A kiemelten ajánlott Draco Gas-ben a két producer ügyesen adagolja a nyers grime elemeket a lendületes, súlyos roller-témához.

Drumagick – Get Jazzy (BMR)

A brazil producer-páros új száma viszi tovább a tavalyi ’A Feel’ / ’Cosmic Live’ maxin hallott hangzást, ami a csettintős dobtémákra, valamint garage és house hatásokra épül. Kiváló folytatás a Get Jazzy, ami simán helyet érdemelne a Hospital Records katalógusban is.

Lenzman & Danny Sanchez – Gimmie A Sec (The North Quarter)

Négy évvel a Metalheadzen kiadott Bobby után Lenzman új albummal jelentkezett, ezúttal saját címkéjén, ami minőség-kontroll terén hozza azt a magas szintet, amit Goldie kiadóján megszoktunk. Az LP egyértelmű húzódarabja a tehetséges londoni rapper/vokalista, Danny Sanchez közreműködésével készült, lélekemelő Gimmie A Sec, ami pillanatok alatt fülbemászik és valószínűleg ott is marad egész nyáron.

Chopstick Dubplate & Myki Tuff – Sess Flex (Chopstick Dubplate)

A kannabisz világnapján kiadott Sess Flex-hez hasonlóan vidám drum&bass zene ritka mostanában. A bevezetőben hallható női vokál visszahozza a régi Benny Page számok önfeledt hangulatát, amire a drop után a soundsystem-kultúra elkötelezettje, Myki Tuff tovább ráerősít. Kötelező nyári track!

M-Zine – Umbra (Dispatch)

Az erősre sikerült 31 Records-os Redux és Sofa Sound-os Hotdog EP-k után a Dispatch-nél folytatja M-Zine a tarolást. Az április végén kiadott Umbra EP címadó száma egy visszafogott, mély és minimalista darab, melynek középpontjában a jól ismert apache break áll. A nem túl őrülten, de ízlésesen kaszabolt dobszekció szinte összeforr a mély basszusokkal és a vészjósló hangokkal. Ha egyszer újra lesznek bulik sötét, 100% páratartalomhoz közelítő pincékben, ennek a zenének ott szólnia kell.

Taxman – Utopia (Playaz)

Már nehéz követni, hogy hányadik elképesztően jó jungle zene ez, amit az elmúlt egy-két évben Taxman-től hallunk, de az biztos, hogy megunhatatlan a formula, amit kitalált. Mint mindig, az Utopia esetében is leviszi az ember fejét a basszus szekció, amihez társul egy sűrű dobképlet. Drámai a végeredmény!

Nia Archives – (Over)Thinking (Hijinxx)

Az EQ50 csapat által mentorált Nia Archives a bizonyíték arra, hogy még mindig lehet újat és eredetit alkotni a dnb-ben. (Over)Thinking című zenéjében teljesen egyedi módon vegyülnek a lo-fi jungle, hip-hop, soul és alternatív pop elemek – ami elmondható gyakorlatilag a teljes Headz Gone West EP-jéről. Imádni való!

Mani Festo – Warehouse 2.0 (Sweetbox)

A Diffrent / Sweetbox címkére mindig lehet számítani, ha különleges darabokra vágyik az ember, amit az új Mani Festo maxi is bizonyít. A Warehouse 2.0 címe eléggé árulkodó: hatalmas rave őrület szabadul el a 152 bpm-en zakatoló breakek, döngölő lábdobok és végtelenségig tekergetett acid-futam segítségével. Ezt az óriási raktárépületbe illő agymenést ráadásul jó hosszan, közel hét és fél percen keresztül élvezhetjük – totális eksztázis!

A fenti tíz számot és még rengeteg kiváló márciusban és áprilisban megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply