A májusi megjelenések közül kiemelten ajánlott darabok például Workforce és Javeon új liquid finomsága, Black Barrel agymenése és Tim Reaper utaztató dzsungele. Ismerkedj meg az alábbi nyolc remekül sikerült számmal, majd irány a Spotify, playlistünkben további sok jól sikerült májusi kiadványt hallhatsz!

Workforce & Javeon – Show You Something New (1985 Music)

Workforce szárnyalása tovább folytatódik, ezúttal Alix Perez kiadóján. A Care & Consideration EP húzózenéje egy sejtelmes, visszafojtott hangulatú liquid roller, amit a vokál tesz tökéletessé. A Show You Something New-n éneklő Javeon a 2010-es évek eleje óta aktív, javarészt popzenében utazik, de többször hallható volt már dnb számokon is. A tavalyi DJ Marky valamint Pola & Bryson közreműködésével készült, csodálatos Trouble után ezt a számot is új szintre emelte vokáljával.

Unglued & Esther Durin – Way Back When (Hospital)

A Way Back When olyan, mintha Unglued fogott volna egy forró r&b zenét a ’90-es évek közepéből és összeragasztotta volna a szintén akkoriban menő jungle és uk hardcore hangzással. Jó hallani, hogy Nia Archives után más is kísérletezik ezzel a formulával mostanában, a végeredmény ellenállhatatlan.

Airstrike & Lyndon Jarr – Poison (The Dreamers)

Az egyesek által turbo-nak címkézett stílusban mostanában megszaporodtak a kiadványok. A 160 bpm körüli, döngölő négynegyedes lábdobokkal és csipetnyi jungle / uk hc hatással operáló zenék közül kiemelkedik a megával sodró Poison, melyet az új hangzásokkal bátran kísérletező The Dreamers adott ki. Airstrike és Lyndon Jarr zenéjében talán az a különleges, hogy sok minden mellett erősen merít a techno világából is. Egy 5 és fél perces, végtelennek tűnő trippel állunk szemben, amit loopolva hallgatni a legjobb.

Tim Reaper – Ecospheres (Lobster Theremin)

Lassan építkezik, a szám közepénél teljesen kibontakozik, majd apránként elfogy Tim Reaper új zenéje, az Ecospheres. A legújabb Lobster Theremin-es EP-jén megjelent szám az atmoszférikus jungle kedvelőinek ajánlott, utaztató darab.

Trex – Dopamine (Trust Audio)

A tíz éve zenélő Trex idén szinte heti rendszerességgel ontja magából a minőségi, sötét drum&bass rollereket, többek közt olyan címkéken keresztül, mint a Critical, Overview vagy Delta9. A Trust Audio-nál kiadott, ki tudja már hanyadik maxijáról a Dopamine-ban nagyon szórakoztató, ahogy a kemény bassline és feszes dobszekció találkozik a „kedves” gyermekénekkel és csilingeléssel.

Universal Project – Off The Cuff (Dispatch)

Sokak régi kedvence, a Universal Project újra aktív! Mostanában kiadott zenéik közül az egyik legerősebb darab az Off The Cuff, amiben ott van a 2000-es évek elejéről ismerős fémes, nyers hangzás. A picit dzsungeles, játékos, Total Science-t idéző dobtéma kifejezetten jó, hogy nem akarja a hallgatót földbe döngölni, arra ott vannak a basszusok és minden más eleme a zenének.

Serum – Gator (Critical)

Maga mögött hagyva a foghorn-őrületet, úgy tűnik Serum mostanában a stadionokba illő szintifutamokkal kötött szorosabb barátságot. A Gator egy vicces, egyszerű, de hatásos roller, aminek főtémája leginkább egy borzasztó EDM zenébe illene, de ebben a finoman gördülő drum&bass-szes környezetben, amiben Serum villantja meg, valahogy nem csapja ki a biztosítékot, sőt.

Black Barrel – Rocking (Dispatch)

Az orosz Black Barrel nagyon szigorú rollereket gyárt, de időnként jelzi, hogy nem kell őt olyan komolyan venni. Jó példa erre a Rocking, ami természetesen olyan súlyos, hogy leolvad a feszes dobszekciótól és az öblös basszusoktól az ember arca, de közben a bristoli dnb-re hajazó minták, a néhány oktávval indokolatlanul lentebb húzott, végtelenségig ismételt „rocking” szócska és a hülye duma a kiállásban ellensúlyozza a komolykodást.

A fenti nyolc számot és még rengeteg kiváló májusban megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Comments are closed.