A júniusi lemezajánlóban tíz remek dal kerül nagyító alá, melyek közt akadnak olyanok, amik esélyesek a ’nyár zenéje’ címre. Szó esik egy-két minimalista és szigorú darabról, és a jungle világából is felbukkan pár erős track. Az ajánlóval párhuzamosan az IPC Drum&Bass Playlist is frissült a Spotify-on, ahol a lent említett tíz, erősen ajánlott szám mellett további kiváló júniusi kiadványokat hallhatsz!

Chimpo & Sâlo – Keep You Round (Box N Lock)

Semmi túlbonyolítás, csak színtiszta lazaság – ez árad Chimpo új zenéjéből, melynek már az instrumentális változata is nagyot ütne a nyári hónapokban. Sâlo énekével és Chimpo szövegelésével viszont a megunhatatlan nyári sláger kategóriába emelkedik a könnyed és dzsungeles Keep You Round, ami egyébként Chimpo új albumának, az Outside-nak volt előhírnöke. Forró!

René LaVice & Ayah Marar – Good Life (Device)

2003 óta lehet hallani a csodás Ayah Marar énekét drum&bass zenéken, de sajnos túl ritkán, és akkor is többnyire kétes minőségű számokhoz adja a hangját. A René LaVice-szal közös Good Life sem feltétlenül a világ legjobb liquid funkjai közé tartozik, de egy kellően cuki pop-dnb a végeredmény, aminek refrénje azonnal fülbemászik.

Flava D, Paige Eliza & DRS – All We Ever Do (Hospital)

Szívbe markoló zongorajáték és a Flava D-től megszokott könnyed, lendületes alapok adják a gerincét az All We Ever Do-nak, melyet Paige Eliza finom vokálja és DRS-től megszokott minőségi produkció koronáz meg. Egy újabb aranyos nyári darab, amit sokszor egymás után is jólesik hallani!

Alix Perez & Monty – Untitled Malware (1985 Music)

Dunát lehetne rekeszteni mostanában a mélynek és értékesnek kikiáltott minimalista dnb rollerekkel, amik valójában kétfilléresek, de szerencsére akad néhány darab mindig, amiben valóban ott a FUNK és azzal a néhány okosan megválasztott mintával, effekttel és basszusfutammal egyszerűen _betalálnak_. Az Untitled Malware dropja annyira tökéletes, hogy azonnali screwface-t és heves bólogatást okoz.

John B & Digital – Moruga (Metalheadz)

Rengeteg jó zene jelenik meg mostanában Goldie kiadóján keresztül, de a Moruga még közülük is kiemelkedik. Nem lehet nem önkívületi állapotba kerülni, mikor az átlagnál jóval később, a szám közepén úszik be a klasszikus, Digitaltól picit más verziókban már sokat hallott (de megunhatatlan) téma. Igazi nyers, erőteljes ’headz zene!

Survival & Script – Prang (Dispatch)

A Prang-et simán nevezhetjük a két éve Metalheadz-en megjelent High Fives & Devil Eyes folytatásának. Ugyanannyira repetitív és hipnotikus a két szám, csak a Prang-ben a bassline kapja a főszerepet. A Survival & Script páros nagyon érzi, hogyan kell minimális eszközkészletből valami igazán karaktereset létrehozni.

Need For Mirrors – 313 (V Recordings)

Elképesztő, hogy mennyire pontosan és kiválóan tudja imitálni Marcus Intalex (és ST Files) 2000-es évek eleji hangzását Need For Mirrors!

George Riley – Power (George Riley)

Az alternatív r&b és jungle tökéletes fúziója a Power, gyönyörű darab! George Riley vokálja szinte összeolvad a finoman búgó bassline-nal, szintifutammal és a lazán gördülő dobképlettel… igazán különleges számmal álunk szemben.

Sherelle – 160 Down The A406 (Sherelle)

Az újvonalas jungle és mindenféle 160 bpm körül mozgó műfaj egyik fő embere, Sherelle a DJ-zés mellett most már producerként is megmutatja magát! Debütáló száma, a 160 Down The A406 egy hatperces, fellegek közti utazás, amiben dzungeles, turbós, grime-os és atmoszférikus elemek vegyülnek. Szép indítása ez egy produceri karriernek.

Samurai Breaks – All Night Party People (Super Sonic Booty Bangers)

Totális rave-ület! UK hardcore, jungle és happy hardcore egyesül Samurai Breaks zenéjében, a végeredmény pedig egy hatalmas bulizene, amire muszáj röhögve ugrálni és megőrülni.

A fenti tíz számot és még rengeteg kiváló júniusban megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Comments are closed.