Alább olvashatsz tíz júliusban kiadott számról, melyek annyira jól sikerültek, hogy megérdemlik a kiemelt figyelmet. A tíz remek darab – melynek elkövetői többek közt Machinedrum, Foreign Concept, Satl és Coco Bryce – mellett találsz kb. további 70 új, frissen kiadott számot az IPC Spotify playlistben!

Foreign Concept – Champagne Nihilist (Critical)

Kisebb szünet után visszatért Foreign Concept egy változatos EP-vel, melyről a Champagne Nihilist már a bevezető részben visszarepít a 2000 körüli Defunked / Renegade kiadók zenei világába. Apró garage-os vokálfoszlányok és egy erősen house-os szinti a központi elemek, szóval semmi világmegváltó, de a recept még ennyi idő után is működik.

Coco Bryce – Ill Behaviour 006/B (Ill Behaviour)

A hatodik Ill Behaviour lemez B oldalán Coco Bryce egy ritka pillanatát hallhatjuk, ugyanis nem sűrűn szokott a juke / footwork világába elkalandozni. Az organikus, dzsungeles oldala azért ebben a zenében is megmutatkozik, hiszen a műfaj átlagához képest egy dobszekcióban sokkal dúsabb számot kapunk, amihez a soul-os minták nagyon jól passzolnak. Szép darab!

Machinedrum & Angelica Bess – Only One (Ninja Tune)

Sajnos valamiért nem kapja meg a kellő figyelmet és hype-ot Machinedrum a dnb/jungle szcénától, amikor ezekben a műfajokban alkot, pedig minden alkalommal valami olyannal rukkol elő a sokoldalú művész, ami igazán egyedi és inspiráló. Az Only One (ami az előhírnöke a szeptemberben érkező Psyconia EP-nek) egy izgalmas egyvelege a régi Breakbeat Era hangzásnak és a Machinedrum védjegyének számító szintifutamoknak. Több ilyen remekműre lenne szükség, ami értékteremtő, miközben egy jobb rádió napközbeni lejátszási listájáról sem lógna ki.

Chimpo & DRS – Hopeful (Box N Lock)

Az idei legcoolabb album díjat már most megkaphatja Chimpo az Outside LP-ért, mind a nyolc darabból árad a lazaság és egy gyenge pillanat sincs rajta. A Hopeful-on DRS szövegelése mellett Chimpo teljesítménye is kiemelkedő, vagy inkább kiemelkedően vicces, hiszen éneke inkább nevezhető kocsmai dalolászásnak. Az összhatás mégis annyira jó és cuki, hogy az ember azt kívánja, bárcsak többet énekelne Chimpo.

Villem, Zero T & Duskee – Talk Loud (Murkt)

Egy nyugis és könnyed számot prezentál Villem és Zero T a legújabb Murkt megjelenésen, melyen egy fiatal tehetség, Duskee ontja magából a rímeket. Kapunk még finom és puha bassline-okat, egy epikus kiállást a zene közepén és lélekkel teli vokálokat is, szóval minden adott az ejtőzéshez vagy lötyögéshez.

Satl & DRS – Beautiful Struggle (The North Quarter)

Ha minden szomorú zongorás drum&bass ennyire zseniális lenne, és valóban hatna az ember érzelmeire az öncélú kesergés helyett, akkor nem lenne semmi baj azzal, hogy mennyire sok szomorú zongorás drum&bass jelenik meg mostanában.

Spaow – Palm 3 (Playaz)

A Palm 3-nél általában jóval vadabb jump up zenéket kreáló Spaow most egy egészen visszafogott, már-már mélynek nevezhető funky rollerrel rukkolt elő, amiben szerencsére nem nélkülözi kedvenc műfajának szokatlan és vicces megoldásait. Egyik pillanatban autó dudál, másikban érzelmes zongora szól, következőben vonatkürt – mindez leírva fura lehet, de a Palm 3-ben működik.

Bcee & [ K S R ] – Life, Money (Spearhead)

Produceri karrierjének huszadik évfordulóját ünnepli idén Bcee, novemberben érkezik tőle egy nagyszabású album ennek örömére, de néhány track, köztük a Life, Money már most elérhető. A finom amenes és zongorás alapokat [ K S R ] aranyozza be énekével, aki messze az egyik legjobb új vokalista a drum&bass világában.

S-Capade – Lost Dub (Architecture)

Halftime és dub vegyül S-Capade zenéjében, melyben a központi és egyben legjobb elem a finoman és hosszan úszó bassline. Hipnotikus darab.

T>I & Jakes – Ribcut (Critical)

Annyira jó dolgok sülnek ki abból, mikor Jakes mély és funky jump-up (vagy legalábbis ahhoz közelítő) számokra szövegel. A T>I-jal közös Ribcut koszos dobképlete, basszusai és jazzes orgonafutamai elképesztően jól passzolnak Jakes-hez, öröm hallani.

A fenti tíz számot és még rengeteg kiváló júliusban megjelent zenét az alábbi IPC Spotify playlistben is megtalálod!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply