A V Recordings családjába tartozó Chronic Records hol feléled, hol elbóbiskol, de Bryan G igazgatása alatt lényegében 1996 óta (!) működik. A hőskorban fontos szerepet betöltő címkén többek közt Dillinja, Lemon D, Roni Size, Ray Keith, Digital, Cujo (vagyis Amon Tobin) – csak hogy pár előadót említsünk az elmúlt szűk két évtizedből – is tiszteletüket tették. A label manapság elsősorban az újabb generáció platformjaként szolgál, az idei harmadik megjelenés is egy feltörekvő producertől, név szerint a brazil L Side-tól érkezik, aki 2012-ben is szerepelt már a V és a Chronic színeiben is.

BBH026DDA Brainstorm EP közös nevezője minden bizonnyal a dub, ugyanis mind az öt trekken felfedezhető egy jellegzetes dub-os beütés. A címadó zene ropogós dobjaival és a reszelős bassline-jával az abszolút egyszerűség és letisztultság jegyében íródott, a váltásokat ügyes vokálminták és stab-ok teszik lendületesebbé.

A Dub Monster időközben az egyik személyes kedvencemmé vált, annyira aljasan bugyog fel újra és újra egy harapós bassline, hogy azonnal belopja magát az ember szívébe, erősen addiktív nóta.

Pici világosságot csempész az eddig komor rollergörgetegbe a Reach Out: oldschool szintik és kellemes női vokál vezeti fel a nótát, a komor mélyszekció mellé kopogós stab-ok csatlakoznak.

A Get Away ismét komorabb vidékre kalauzol minket, ahol egy farkas garázdálkodik, talán egy vérfarkas… erre figyelmeztet ugyanis a vokál, aminek túl sok értelme nincs, ellenben kellemesen búg a bassline, találóak a dub-os benyögések, és ügyes a perka szekció.

A Wheelin’ Machnie tulajdonképpen egy wobbli-roller: markáns dobok, vuttyogós mélyszekció, amely a trekk vége felé közeledve egyre harapósabbá válik.

Igazából az egyik szemem sír, a másik nevet a Chronic 26. megjelenésének kapcsán. Egyrészt örülök neki, hogy egy hangulatos, dub-ízű rollerekből álló, koncepciójában is jól összerakott megjelenés érkezik a V család háza tájáról, másrészt viszont többször támadt olyan érzésem, hogy jól kivitelezett iparos munkáról van szó. Ettől függetlenül a Brainstorm EP egy fílinges és nagyon szerethető rilíz, amely október 21-én landolt a digitális lemezboltok képzeletbeli polcain.

Share.

About Author

Leave A Reply