A melbourne-i illetőségű, Safire vezette Plasma Audio eddigi három megjelenése egyaránt foglalkoztat ismert és feltörekvő producereket. A soron következő, negyedik rilíz esetében sem alakult ez másképp, az elkövető az IPC hasábjain már többször megénekelt német Survey, valamint a londoni Kolectiv.

plasma_629

Figyelmes olvasóinknak a Survey név talán ismerősen csenghet, ellenben a Kolectiv formációt mindenképpen érdemes lehet néhány mondatban megvizsgálni. Ahogy a név is jelzi, jelen alteregó alatt egy egyesülésről van szó; név szerint Keza, Carera és Kalm triumvirátusa alkotja azt a csapatot, amely 2011 óta igencsak impozáns címkéket gyűjtött be, ugyanis van itt Dispatch, Proximity, Citrus, Diffrent és Vandal is, amelyekhez most csatlakozik a Plasma Audio címere.
Az A Bunch of Notes egyesíti a lassan csordogáló melankóliát és a visszafogottan morgó, fojtott agressziót. Komótosan pötyögő dobok, ciripelő percussion-rengeteg és lágyan összesimuló, szomorkás dallamok alkotnak egy teljes egészet.
A túloldalon kevesebb érzelem, ám annál több erő húzódik meg a német páros munkája mögött. A Circular Logic nyers lead-jei és karakteres felezős dobjai megadják a trekk gerincét, amelyet egy jól megtermett, kövér bassline-folyam támogat vészjósló effektekkel kísérve. Talán ez az az esszencia, ami már jó ideje egyértelműen fémjelzi a Survey duó hangzását, és okoz kellemes perceket a minimál hangzás kedvelőinek.
A Plasma Audio negyedik fejezete tehát nagyon rendben van, és ami a legjobb, hétfő óta már kapható mind 12”-es, mind digitális formátumban.

Share.

About Author

Leave A Reply