Nemrég mutattuk be Andrej Tyerekov, azaz Eastcolors első szólólemezét, a Demand címkéjével megjelent Lighthouse-t. Cikkünkben kiemeltük, hogy egy kiforrott, egyedi stílusú album került ki az orosz producer stúdiójából, a L.A.S. készítette rövid interjúból pedig kiderül, milyen körülmények között született a figyelemre méltó LP.

eastcol_629

Úgy tudom, Vlagyivosztokban születtél, egészen közel az orosz-kínai-észak-koreai határhoz. Hogy kerültél Szentpétervárra, Oroszország egyik legismertebb történelmi városába?

Igazából ez egy természetes váltás volt, hiszen Szentpétervár az orosz elektronikus zene fővárosa. Muszáj itt lennem! Ettől függetlenül még mindig imádom szülővárosomat, igazán egyedi hangulata van: félig európai, félig ázsiai.

Hogyan fogant meg az album ötlete, mi volt a koncepció?

Azóta gondolkodtam egy saját albumom, amióta elkezdtem zenét írni. Szóval amikor úgy éreztem, készen vagyok, nekiláttam. A fő irányvonal az volt, hogy a legalapvetőbb dolgokat is magam csináljam meg rajta. Egyébként az összes zene kifejezetten az albumra készült.

Miért Lighthouse?

A szülővárosomban évente volt egy-egy nagyon masszív open-air buli egy világítótorony mellett. Mindezek még azelőtt mentek, hogy elkezdtem volna zenélni, de a hatásuk természetesen most is nagyon érződik.

Egyébként milyen a dnb-szcéna Oroszországban?

Személyes véleményem, hogy az orosz drum & bass manapság nincs túl jó állapotban. Még itt Szentpéterváron sincs valami sok klubbuli vagy nagy parti, ráadásul nem is nagyon emlékszem olyan új orosz producerre az elmúlt fél évből, aki lenyűgözött volna. De mindegy, még így is van néhány nagyon erős producerünk, szóval az orosz dnb túl fogja élni : )

Melyik a kedvenc zenéd az albumról?

A Lighthouse és a Groza Formally Unknown remixe. Az első azért, mert teljesen jól leírja, hogyan látom a drum and basst: visszafogott és dallamos, mély vokálokkal. A másodikat azért választottam, mert nagyon szeretem a technót, és már első hallásra kivoltam a trekktől.

A Lighthouse egy sokszínű korong többféle hangulattal és stílussal. Mondhatni, egy “felnőtt” munkája. Hogyan változott a stílusod a kezdetek óta?

Köszi a véleményt! Igazad van, az elmúlt években változtam, a produceri tudásom fejlődött. Alapvetően azért alakult így, mert minden alkalommal, amikor leülök zenélni, valami újat akarok kipróbálni. Sosem kezdek template-ből, és nem nagyon használok olyan hangmintát, amit egyszer már ellőttem.

Nem gondolkodtál még live act-ben?

De igen, de az az igazság, hogy nem nagyon látom összeillőnek a dnb-t és a live act-et. Majd más stílusokban kipróbálom magam.

Milyen stúdióban születnek a zenéid?

Teljesen szoftveres producer vagyok. Az album összes zenéje MacBook-on készült, Adam F7 monitorokon, Focusrite Scarlett 816 interfésszel. Manapság már rengeteg kiváló hangzású szintiszoftver és analóg hatású effekt van, szóval nincs szükségem hardverre.

Mit hallgatsz, amikor eleged van a dnb-ből?

Technót, deep house-t, bármit, ami jól hangzik! Legutóbb egész héten Stephan Bodzin albumát, a Powers of Tent pörgettem.

Inspirációk (zene, könyv, filmek, bármi)?

Őszintén szólva nem vagyok nagy olvasó, és ugyan a filmek és sorozatok is inspirálóak, a legfontosabb a zene. Egész héten rengeteg zenét hallgatok, innen jön minden sugallat : )

Jövőbeni tervek, megjelenések, fellépések?

Jön majd pár új dolgom a Demand-en és egy remix az Addictive Behaviour kiadónak. Lesznek fellépéseim Hollandiában, Belgiumban és Csehországban, szóval ott találkozunk! : )

Share.

About Author

Leave A Reply