Amikor olyan arcok dicsérnek egy kis, egy éve sem létező kiadót, mint Rockwell vagy Kasra, akkor a kiadványok meghallgatása nélkül is sejthető, hogy meglehetősen izgalmas dolgokat művel a címke. A Torinóban alapított The Dreamers csapat titka valószínűleg abban rejlik, hogy a címke létrehozását megelőzte bő tízévnyi partyszervezés, így a megjelenések jól átgondolt koncepció mentén születnek

TDR005-artwork_kiril_black_noise

Az eddigi négy digitálisan kapható maxi főként a kísérletezésről, az oldschool elemek újraértelmezéséről és alkalmankénti vadulásról szólt. Elsőként Was A Be kalauzolta el a hallgatókat a jungle, juke és halfstep világába három olyan felvétellel, amik még például a Critical Records diszkográfiájában is kiemelkedő daraboknak számítanának. Őt követte Kiril, aki újvonalas junglezenével és egy jóféle rollerrel villantotta meg sokszínűségét (róla már írtunk korábban). A harmadik megjelenésen a Synth Ethics duó árnyalta tovább a Dreamers címke arculatát, ők a mostani neurofunk hangzást igyekeztek némileg átszabni és valami szokatlant alkotni. A negyedik felvonásban pedig ismét a jungle kapta a főszerepet, hála Lynch Kingsley-nek.

Az augusztus 29-én érkező ötödik kiadványt ismét Kiril jegyszi, aki a Black Noise EP-vel újfent bizonyítja sokoldalúságát. A kezdő trekk (Alpha) olyan, mint egy régebbi Martsman, vagy Randomer mű: zaklatottan, nagy erővel csap le a dobszekció, amiben szinte észrevétlenül bujkál a temérdeknyi jungle és uk hardcore minta. A folytatásban jóval egyenesebb, majdnem teljesen 4/4-es dobokat kapunk: az Oh! lehetne akár a Disco Dodo kistesója is. Az EP címadó dala megint valami teljesen más, Kiril ezúttal öblös basszusok és mentasm minták segítségével szállítja a klasszikus Metalheadz-hangulatot, amit sosem lehet megunni. Az utolsó, Bombs névre keresztelt szám – ahogyan a címe is sejteti – nagyot robban, többször is, hiszen gyakorlatilag egy négy és fél percen át tartó felpörgéssel állunk szemben. Ha jó időben, jó helyen indítva ez nem robbant táncteret, akkor semmi sem.

A Black Noise EP, és az azt megelőző négy anyag után mindössze annyi lesz a dolga a Dreamers Recordingsnak, hogy tartsa az eddigi magas színvonalat. Így egyenes útjuk lesz a legjobb drum and bass kiadók társaságába.

Share.

About Author

Leave A Reply