Idei rendhagyó évértékelőnk első, non-dnb része után a hazai drum and bass szcéna jól ismert arcaival folytatjuk a visszatekintést 2015-re. A kérdések változatlanul a kedvenc lemezekre, élményekre, szilveszteri és 2016-os tervekre világítanak rá, lássuk tehát a törtek idei legjobbjait!

2015dnb

Amíg a villáminterjúk között böngésztek, hallgassátok a kapcsolódó Spotify playlistet:

Apostroph (Break Fast Audio)

2015apostroph

Kedvenc lemezem idén: Tamás: Skeptical – Imperial
Dávid: Riya – Sublimation

Legjobb zenei élményem idén: Tamás: The Underachievers – Evermore: The art of duality Album
Dávid: Different Drum: SPECTRASOUL (UK) @ A38 Hajó

Legjobb nem zenei élményem idén: Tamás: STARWARS VII.
Dávid: StarWars

Év csalódása: Tamás: Module Eight Legacy LP
Dávid: Bladerunnaz: Jubei & SP:MC pres. ZONES (UK) @ A38 Hajó

Év meglepetése: Tamás: Ghost Warrior
Dávid: Ivy Lab 20/20 Volume one

Itt leszek szilveszterkor: Tamás: Nyuggerszilveszter itthon
Dávid: Itthon : D

Ezt várom 2016-tól: Tamás: Még több monoton szar zenét!
Dávid: Több sleepstep buli : )

Chris.SU (FATE Recordings)

2015chrissu

Kedvenc lemezem idén: Eatbrain pres. Mirror Universe LP

Legjobb zenei élményem idén: Fellépésünk MC Fedorával Sigma után a VOLT nagyszínpadán a Bladerunnaznak köszönhetően – felejthetetlen élmény volt : ).

Legjobb nem zenei élményem idén: Kislányom sikeres ovikezdése.

Év csalódása: Egyre kevesebb a vinil megjelenés. : (

Év meglepetése: Sok kiadó átállt a neurofunkra.

Itt leszek szilveszterkor: Dupla booking lesz: Brno-ban kezdünk és Bécsben zárjuk az éjszakát MC Fedorával.

Ezt várom 2016-tól: Sok megjelenést saját kiadómon, a FATE Recordingson.

DSH (She Fire)

2015dsh

Kedvenc lemezem idén: Az LP-k közül Break – Simpler Times-ja áll hozzám a legközelebb, az EP-k közül pedig a szép szürke The Truth Sunchase-től. Break azért, mert ő számomra az, aki nem nagyon tud mellényúlni – bármit csinál, abba én szerelmes vagyok, egy zseni. A Sunchase lemez pedig egy olyan munka, ami abszolút beletrafált az érzelmi világomba: mélység, minimalizmus és csipetnyi csenevészség – gyönyörű zenék.  

Legjobb zenei élményem idén: Ha a magam által generált élményeket vesszük, két buli maradt meg bennem a legjobban. Az egyik ilyen szettem breakbeat volt – nyáron a Tilos Maraton péntekjén warmupoltam a Dürer Kertben és hihetetlen energiákat sikerült felszabadítanom. A másik ilyen élményem már d’n’b – ősszel a Bassment-es srácok hívtak meg havi bulisorozatukba vendégelőadóként, ahol keményebb d’n’b-t játszottam, újakat és régieket egyaránt. Visított, ugrált és tapsolt a közönség, fantasztikus volt! Az olyan bulik közül, ahol közönségként vettem részt Seba szettje volt az idei legjobb, amit élőben hallottam a Dream:On szervezésében októberben, de a szeptemberi Skynet/Ed Rush bulin is nagyon jót táncoltam.

Legjobb nem zenei élményem idén: Ez egy nehéz kérdés, mert a legeslegjobb élményeim a zenével, a kajával és az utazással kapcsolatosak. Ez utóbbi elég sokszor kötődik a zenéhez ugye… Graz viszont felejthetetlen volt. Meghívtak az osztrákok egy egy hetes DJ workshopra (GMG DJ Convention), amin három országból (Ausztria, Magyarország, Szlovénia) összesen 20 lány vett részt. Ez az egész olyan volt, mint egy minikonferencia – leginkább a tudásátadásról és tapasztalatokról szólt. Előadásokat tartunk, beszélgetéseket és persze bulikat szerveztünk – annyit tudnék mesélni, hogy elfogyna a tárhely. : ) Ebben a projektben én a magyarországi csapat koordinátoraként vettem részt. Rengeteget dolgoztunk, mégis teljesen feltöltődtem ez alatt a hét alatt, és lesz folytatás: jövőre Szlovénia lesz a házigazda, 2017-ben pedig itthon szeretnénk, ha ez megvalósulna: Budapest és Pécs vendéglátásával. Na jó, azért ez is egy kissé zenei, de mégsem kizárólag – Graz az egyik legmenőbb város, ahol valaha jártam!  

Év csalódása: Júliusban elhallgatott az RCKO.FM, és egy részem meghalt. Nagyon jó csapat voltunk! Mai napig nem igazán tértem magamhoz.

Év meglepetése: Felkért a 444, hogy csináljak egy Hangover mixet. Kis híján félrenyeltem a kávémat, mikor olvastam a levelüket, óriási meglepetés és megtiszteltetés volt! 

Itt leszek szilveszterkor: Vacillálok a Dürer Kert és Dürlin között, még szerencse, hogy közel vannak egymáshoz! ; )

Ezt várom 2016-tól: Jövőre töltöm a kerek három X-et és azt a projektet találtam ki magamnak (azonkívül, hogy csapunk egy óriási bulikát), hogy szeretnék összerakni egy kb. 10 trekkes albumot saját zenékből. Az alapján, ami eddig megvan, az egész inkább electronica vonalon fog mozogni, mondhatni punnyadósabb, otthon hallgatósabb lesz. Szóval röviden: önmegvalósítást remélek a 2016-tól. 

Ghost Warrior (31 Recordings)

ghost-warrior-interju2

Kedvenc lemezem idén: Sok jó volt, de most ez: FLXK1 & WAN.2 – Antitheorie.

Legjobb zenei élményem idén: Bulit nem tudok mondani. Majd ha összeáll a Source Direct és nyomnak egyet a hajón. Album: Mind over Midi – Thru. Hónapokig tudom hallgatni.

Legjobb nem zenei élményem idén: Az It Follows című film.

Év csalódása: Az Exit Records. Minden kiadványon a fáradtság jelei mutatkoztak. : (

Év meglepetése: David Bowie – Blackstar

Itt leszek szilveszterkor: Valószínűleg otthon. Már nem szeretem, mikor vállról indítható petárdákkal lövöldöznek az utcán.

Ezt várom 2016-tól: Közös album Kis Grofóval.

Ian Autorun (Bladerunnaz)

2015ianautorun

Kedvenc lemezem idén: Delta Heavy – Ghost. Szinte minden buliban játszottam idén. A vokál nagyon bejön, emellett az alapja óriási energiával zúdul rá a tánctérre. Ahogy láttam a DJ pultból, a közönség is többnyire ugyanúgy éli ezt a zenét, mint én.

Legjobb zenei élményem idén: A VOLT Fesztivál nagyszínpadán fellépni eléggé maghatározó élmény volt. Egyrészt a kedvenc fesztiválom, fantasztikus közönséggel, másrészt ez volt az 5. évfordulója a Markovval való első közös fellépésünknek. Méltó módon sikerült megünnepelni.

Legjobb nem zenei élményem idén: Szintén a VOLT Fesztiválon kapható volt IAN & Markov elnevezésű burger a Zingnél. Úgy voltam vele, hogy ha másnap visszavonulok, akkor már elégedetten tekinthetek vissza a DJ pályafutásomra.

Év csalódása: Arra számítottam, hogy Markov stílust vált, és több EDM buliban is játszhatunk közösen, de ez sajnos elmaradt.

Év meglepetése: A Sigma élő fellépése a Szigeten. Maximálisan túlteljesítették minden elvárásomat, és óriási műsort csináltak a zárónapon. Csillagos ötös produkció volt.

Itt leszek szilveszterkor: A Lovira mindenképp ki akarok menni, de az esti programom a Bladerunnaz Szilveszter lesz a Dürlinben.

Ezt várom 2016-tól: Markov stílust vált, és EDM bulikban is játszhatunk majd együtt.

Incident (Fokuz)

2015incident

Kedvenc lemezem idén: Amikor a kedvenc 2015-ben megjelent lemezemről kérdez bárki, egyből Break – Simpler Times albuma jut az eszembe. Rég hallottam ilyen sokszínű, kiváló technikai megoldásokkal és remek kollaborációkkal tűzdelt lemezt. Az első számtól az utolsóig egy utazás, mindenki megtalálja rajta kedvencét, bármikor szívesen előveszem.

Legjobb zenei élményem idén: A legjobb zenei élményem a számos külföldi fellépős buli melett egy fergeteges Friday buli, ahol DJ Rennel pörgettem felváltva, majd b2b-ben. Rengetegen eljöttek, és a hangulatot elnézve mindenki legalább annyira jól érezte magát, mint én. Előkerültek részemről olyan zenék, amiket ideje volt leporolni. Nagy élmény volt napsütésben az A38 orrteraszán zenélni Budapest szívében.

Legjobb nem zenei élményem idén: 2015 nagyon erős volt mind munkában, mind zenei fellépésekben. A munkahelyemen kollégáim megszavaztak az év munkatársának, ami nagyon kellemes meglepetés volt számomra, szeretném itt is köszönetemet nyilvánítani nekik.

Év csalódása: Ha zenei oldalról nézzük, egy régi kedvencem Spor debütáló albumát nagyon vártam, óriási csalódás volt számomra. Egy erős LP-re számítottam a korábbi, rám nagy hatást gyakorló megjelenéseiből kifolyólag. Sajnos egy tizes skálán maximum kettest adnék.

Év meglepetése: Számos album, single, remix, bootleg látott napvilágot idén, viszont ki kell emelnem Eastcolors albumát, amely a Demand Recordingsnál jelent meg, minden előzmény nélkül. Nagyon jó és változatos albumot kaptunk, egy nagyon jó sound-dal. Szívesen ajánlom akár a deep és a picit neurós hangulatot kedvelőknek egyaránt.

Itt leszek szilveszterkor: Szilveszteremet a Dürlinben töltöm a BLZ-s kollégákkal és barátokkal. Nagyon jó estének nézünk elébe. Méltó zárása lessz ennek a remek, zenében gazdag évnek. Bízom benne, hogy a következő év is hasonló színben fog telni.

Ezt várom 2016-tól: Várom, hogy 2016-ban az idei évhez hasonlóan legyen bőven megjelenés. Bizakodom abban is, hogy a feltörekvő producerek és DJ-k is helyet kapnak rendezvényeken. Saját részről több terv is körvonalazódik, ezekről egyenlőre még nem beszélnék, de fogtok hallani az Incidentről is 2016-ban.

Jade (Eatbrain)

2015jade

Kedvenc lemezem idén: L 33 – Scream EP

Legjobb zenei élményem idén: Let It Roll

Legjobb nem zenei élményem idén: Megházasodtam.

Év csalódása: True Detective season 2

Év meglepetése: DNB Arena jelölések, fociválogatott kijutása.

Itt leszek szilveszterkor: St. Poltenben játszom.

Ezt várom 2016-tól: Három Eatbrain album.

Klay (Animated)

2015klay

Kedvenc lemezem idén: Prestige – Where’s my Shadow

Legjobb zenei élményem idén: Belgium, City Flow Festival (B.O.P., Bukem, Jaydan, Bass Brothers, Upgrade, Rawtee)

Legjobb nem zenei élményem idén: Amikor kaptam egy Wii U-t : )

Év csalódása: Sunday Crunk Mefjus rmx

Év meglepetése: Signs, az Eatbrain megjelenése előtt nem hallottam róla.

Itt leszek szilveszterkor: BLZ NYE

Ezt várom 2016-tól: Több jumpupot : )

Lead (Debrec’n’Bass)

2015lead

Kedvenc lemezem idén: Break – Simpler Times LP, egyszerűen még mindig nem tudom megunni az albumot.

Legjobb zenei élményem idén: Insideinfo szettje a Kexx Festen.

Legjobb nem zenei élményem idén: Végre lett egy normális séfkésem : D

Év csalódása: Nem igazán csalódtam idén semmiben, talán azt sajnálom hogy nem tudtam eljutni egyetlen egy partyra sem bulizni egy jót Budapestre.

Év meglepetése: Kicsit előre mozdult a szcéna, és több új arcot látok a bulikon Debrecenben.

Itt leszek szilveszterkor: A szokásos évzáró bulinkon a helyi masszívval. Sub.hu & Debrec’N’Bass: NEW YEARS EVE 2016 @Kosár Klub

Ezt várom 2016-tól: A “20 éves a magyar drum & bass” bulit és azon belül első sorban Breaket, és a CCNA vizsgám : )

Longman (Airbag)

2015longman

Kedvenc lemezem idén: Trivium – Silence In The Snow

Legjobb zenei élményem idén: Machine Head @ Barga Negra

Legjobb nem zenei élményem idén: Skye sziget Lacikával meg a Rémmel!

Év csalódása: SKC még mindig nem tért vissza…

Év meglepetése: Kijutottunk az Eb-re!

Itt leszek szilveszterkor: Lepattanó házibuli.

Ezt várom 2016-tól: Hogy bedurranjon a Chrimsonnal közös projekt!

Markov (Different Drum)

2015markov

Kedvenc lemezem idén: SOUL:R 065 – DRS – The View (feat. LSB & Tyler Daley) / Count To Ten VIP (feat. Enei)

Legjobb zenei élményem idén: Outlook Festival. Lehetőségem volt fellépni, valamint az Exit hajón bulizni többek között D-Bridge, Skeptical és SP:MC produkcióira.

Legjobb nem zenei élményem idén: Kijutottunk a 2016-os foci Eb-re.

Év csalódása: Nem ízlett a W35 legújabb burgere. : (

Év meglepetése: Születésnapomra kaptam egy Seratot. Az eléggé meglepett.

Itt leszek szilveszterkor: Bladerunnaz NYE @ Dürlin.

Ezt várom 2016-tól: Sok emlékezetes fellépést, finom burgereket. Legyen legalább olyan jó, mint 2015. : )

Mastif (Bladerunnaz)

2015mastif

Kedvenc lemezem idén: June Miller & Mefjus – Saus

Legjobb zenei élményem idén: Freenetik Halloween party, Temesvár

Legjobb nem zenei élményem idén: 3 hét munka Andalúziában.

Év csalódása: Nincs.

Év meglepetése: Mindscape – Headshrinker, Jade – They are mutants!

Itt leszek szilveszterkor: Valamelyik online game szerverén. : P

Ezt várom 2016-tól: Békésen teljen.

Migu (Black Hoe)

2015migu

Kedvenc lemezem idén: PRSPCT 029 by Counterstrike – túloznék, ha azt mondanám, hogy a duó a kedvenc producereim közé tartozik, de ezt a kétszámost nagyon elkapták.

Legjobb zenei élményem idén: Therapy Sessions Halloween Special 2015

Legjobb nem zenei élményem idén: Az őszi nyaralásunk.

Év csalódása: Igyekszem csak a jóra emlékezni.

Év meglepetése: A neuro – erős szűrővel keresgélek, de olykor találok a fogamra valót.

Itt leszek szilveszterkor: Aznap és másnap dolgozom, így többnyire pihenéssel, otthon.

Ezt várom 2016-tól: 10 éves lesz a Black Hoe Recordings!

Mindscape (Eatbrain)

2015mindscape

Kedvenc lemezem idén: ‘Mirror Universe’ dupla válogatásalbum.

Legjobb zenei élményem idén: Let It Roll fesztivál óriási volt, főleg az Eatbrain stage. Nagyon sok régi és új ismerőssel találkoztam a három nap alatt. Meg amikor libabőrös lettem, mert annyira jól szólt a hangrendszer az Akváriumban State of Mind szett alatt.

Legjobb nem zenei élményem idén: Nyaralás kedvesemmel és húgommal, Jade és Jadené esküvője, amikor feltelepítettem az új Cubase-t, és mikor elkezdett gördülni a szöveg a Star Wars elején.

Év csalódása: Biztos volt, de szerencsére nem jut eszembe semmi.

Év meglepetése: Pythius, nagyon elkapta a fonalat idén.

Itt leszek szilveszterkor: Budapesten, BLZ NYE @ Dürlin

Ezt várom 2016-tól: Még több, jobb és kövérebb saját zenét, még több és nagyobb bulit. Remélem, hogy haladni fog minden a “terv” szerint. :)

Puppetz (Biological Beats)

2015puppetz

Kedvenc Lemezem idén: Upgrade – Mr Lover

Kedvenc zenei élményem idén: Szerencsére rengeteg élményem volt idén, nehéz kiemelni bármelyiket. Élőben hallani először Guv-tól a Slice & Dice VIP-t mindenképp a kedvenc élményeim közé tartozik, mint ahogy a legutóbbi Drum Club a Lärm-ban is.

Kedvenc nem zenei élményem idén: Ez nehéz kérdés mivel a legtöbb élményem a zenéhez fűződik, de talán az, hogy idén felvedezhettem kicsit Brugge-t.

Év csalódása: Mivel egy remek évet zártunk, ezért nem tudok sok csalódásról beszélni. Talán a legnagyobb nyáron történt: egy fagyizás során két gombóc helyett egyet kaptam. : D

Év meglepetése: Nekem nagyon nagy meglepetésnek számított, hogy ilyen sok bulin felléphettem idén. Hasonlóképpen lepett meg a jumpup közönség gyarapodása is.

Itt leszek szilveszterkor: Dürlin BLZNYE

Ezt várom 2016-tól: Remélem, egy hasonlóan remek év vár mint az idei, sok zenével, bulival : )

DJ Ren (Budapest Jungle)

2015ren

Kedvenc lemezem idén: Egyet és ráadásul lemezt lehetetlen írni, szóval legyen mondjuk a következő öt track:
DRS ft LSB & Tyler Daley – The View – Soul:RJubei ft Rumour – Paragon – MetalheadzFracture – Luv Ta Luv Ya (Fracture VIP feat DJ Monita) – AstrophonicaDJ Spinn & DJ Rashad – Dubby Feat Danny Brown – HyperdubChiara Noriko – Never Seen – Shinkaron

Legjobb zenei élményem idén: Manapság ritkán tudok igazán táncolva-visítozva bulizni, az idei Jubei & SP:MC Zones bulin viszont pont ez volt. Szuperjó hangulat és semmi felszíneskedés. Minden hónapban kellene ilyen! A Friday at A38 idén még jobb formáját hozta, mint eddig. Csupa kedves ismerős, jó zenék, és nekem ez a napsütéses koktélos dolog amúgy is nagyon adja. Már olyan mintha hazamennék péntekenként a hajóra, alig várom, hogy elkezdődjön a 2016-os Friday szezon!

Legjobb nem zenei élményem idén: Jó ideje biccajjal járok mindenhova, de tavasszal megvettem az új bringám, és azóta tényleg nem tudom sosem itthon hagyni. Még most is szinte minden nap eszembe jut, mikor felülök rá, hogy milyen szuper, és azért ti is tudjátok, hogy ez milyen nagy dolog.

Év csalódása: Jó sokat gondolkoztam ezen a kérdésen, mire rájöttem, hogyha nem jut egyből eszembe semmi, akkor inkább nem is erőltetném, inkább a jóra koncentrálok.

Év meglepetése: Kellemes meglepetés, hogy erősödik itthon a mélyebb, érzékenyebb zenéket befogadó közeg, legalábbis az elmúlt évekhez képest 2015-ben így éreztem. Zeneileg nincs nagy meglepetés, illetve mivel folyamatosan követem, valószínűleg nem lep meg, amerre halad a d’n’b, juke, meg azok, amiket szeretek. Jó, hogy egyre több a lassabb cucc, szeretem a 160-vonalat, ami kétségkívül erősödik, örülök a sok jó Metalheadz és Exit-megjelenésnek, ilyesmik.

Itt leszek szilveszterkor: BLZ NYE

Ezt várom 2016-tól: Zeneileg igazából csak az elmúlt évek folytatását, egyébként pedig szeretnék végre újból Londonban bulizni, és eljutni Sunandbass-re.

Reza (Ninjabreakz)

2015reza

Kedvenc lemezem idén: Lady Waks, Mutantbreakz ft. Ragga Twins – Booty Bounce (Original Mix)

Legjobb zenei élményem idén: Strand fesztiválon Krafty Kuts-szal játszani az OTP nagyszínpadon.

Legjobb nem zenei élményem idén: A kislányom óvodás lett. : )

Év csalódása: Beatport Breaks Top100 egész évben. : (

Év meglepetése: Egy remix felkérés, amiről még nem beszélhetek. :)

Itt leszek szilveszterkor: Normafa NYE / Dürer

Ezt várom 2016-tól: Sok remixet és saját zenét. Már dolgozunk rajta, de jövőre fog formát ölteni a lemez.

Ron (Xoulful Radio Show)

2015ron

Kedvenc lemezem idén: Album: Break – Simpler Times LPEnei – RitualsEastcolors – LighthouseZero T – Golden SectionMakoto & A Sides – Aquarian Dreams
Ep & 12″: Halogenix – All BlueCalculon & Dave Owen – Ben Carlos /Lenzman remixAlix Perez – Recall & ReflectPablo Nouvelle – You Don’t Understand (Calibre Remix) / My Nu Leng – Knowing (Break Remix)Tokyo Prose – Dawn Chorus

Legjobb zenei élményem idén: Spectrasoul @ A38 06.06, Incident @ A38 Friday 07.10, Ltj Bukem +Riya + Paul Sg @ Akvárium 12.18, Renegade Hardware XX Dürlin 12.26

Legjobb nem zenei élményem idén: Az esküvőnk. : )

Év csalódása:

Év meglepetése: Producer: Lurch, Satl, Dbr Uk; DJ: DLR

Itt leszek szilveszterkor: BLZ NYE

Ezt várom 2016-tòl: Ugyanennyi jó zenét. : )

Savage (Savage Tales)

2015savage

Kedvenc lemezem idén: Hallucinator – The new world disorder

Legjobb zenei élményem idén: Savage Tales and Anger Management present Therapy Sessions Carnival Slovakia

Legjobb nem zenei élményem idén: Vakondok 4 forgatás.

Év csalódása: Szakítás a csajommal.

Év meglepetése: Rido + Counterstrike – Let it Roll

Itt leszek szilveszterkor: A haverom kocsmájában.

Ezt várom 2016-tól: Készítek egy új albumot, viszem tovább a zenés, filmes, videós projekteket.

Snatch (Spinline)

2015snatch

Kedvenc lemezem idén: Fatima Yamaha – What’s A Girl To Do?

Legjobb zenei élményem idén: Egy lagziban back-2-back játszottam Shadammal.

Legjobb nem zenei élményem idén: Kint vagyunk az Eb-n!

Év csalódása: Shogun Audio.

Év meglepetése: Commix back in the game.

Itt leszek szilveszterkor: 31 év óta először: ágyban, párnák közt.

Ezt várom 2016-tól: Betiltják a modernkori neurót…

Statik (Bladerunnaz)

2015statik

Kedvenc lemezem idén: DRS feat LSB & Tyler Daley – The View

Legjobb zenei élményem idén: Hospitality Building Six

Legjobb nem zenei élményem idén: London.

Év csalódása: Rene LaVice “album”

Év meglepetése: Maduk leigazolása a Hospitalhoz.

Itt leszek szilveszterkor: BLZNYE016

Ezt várom 2016-tól: Még nagyobb rendezvényeket és még lelkesebb közönséget.

Share.

About Author

Leave A Reply