A márciusban az Ingredientsnél egy EP-vel (a Desperate Planettel) jelentkező manchesteri Response újabb megjelenéssel büszkélkedhet „anyakiadójánál”. A kifejezés annál is inkább helytálló, mert a kemény, szikár döngölésre szakosodott angol újonc és a stílus iránt meglehetősen fogékony label nagyszerűen egymásra talált az elmúlt bő egy évben.

response
A sokszor ötlettelenséggel és “zenei semmitmondással” vádolt producer ezúttal sem rugaszkodott el túlzottan a tőle megszokott képlettől, ugyanakkor kétségkívül hallani vélem a millenium-környéki, letisztult techstep hangzás szellemét, amely már az első hallgatás után megfogott.

Az S.O.S (Son Of Sevenless) komótosan rollerező, de kellőképpen döngölő főtémáját egy maratoni kiállás vezeti be, amelynek gerincét egy vészjósló szinti-nyúzás adja (amely annyira ordenáré, hogy az ember akaratlanul is felkapja a fejét). Ezt követően öregsulis elemek és morcogós lead-ek színezik ki a 2000-es éveket idéző hangulatot… Remek darab.

A hátoldal is meglehetősen sejtelmesen indul, amolyan sci-fi stílusban, ugyanis az első másodpercekben egy gépi hang szól hozzánk, amely gyakorlatilag jó útitársként kísér minket végig a trekken. A letisztult, kétlépéses dobok mellé ábrándozó, melankolikus dallam és egy simogató bassline csatlakozik, ezt az egészet pedig ezer méter mélyről feltörő, karcos lead-ek szövik át. Ismét diadalmaskodik a puritánság, mégsem lehet kifogásunk ellene, hiszen egy-egy sáv vagy hangfoszlány minduntalan képes izgalmassá, és nem utolsósorban mozgalmassá tenni az amúgy nyugis Controlt.

Úgy gondolom, Response még csak mostanság kezdi megtalálni saját hangzását, így lassan eljöhet az idő, amikor kilép az alma mater, azaz az Ingredients kiadó árnyékából. Addig is, a kiadó 43. megjelenése szeptember 9-e óta kapható a lemezboltokban és a digitális felületeken is.


 

Share.

About Author

Leave A Reply