Pezseg a nemzetközi dnb-élet, sorra bukkannak fel az újabb és újabb tehetségek. A teljesség igénye nélkül összeszedtünk párat, akikre érdemes lesz odafigyelni 2016-ban. Signal, Forren, a TR Tactics, Malaky & Satl és The Clamps percei következnek.

kész

Signal

Hollandia mindig is erős területe volt Európa drum & bass-térképének. Innen származik a Noisia, a Black Sun Empire, Lenzman, Icicle, Nymfo, Maduk, a June Miller, Fre4knc vagy az egyre jobban feltörő Pyhtius. És az a Signal is, akinek már van megjelenése az Invisible-nél, a Critical címkéjén és a sajnálatos módon leköszönő Renegade Hardware-nél is. Újonc bár, mégis meglepően letisztult a hangzása, legyen szó halfstepről, szigorú tech cuccról vagy visszafogott neuróról. Közelgő megjelenése felrobbantotta a Noisia stúdióját, és reméljük, hamarosan még több bomba érkezik tőle.

Forren

Nem rossz a Metalheadznél debütálni, ráadásul Lenzman oldalán, igaz? Márpedig a rejtélyes Forren belépője ilyen lesz a drum and bass aortájába. A 2013-tól aktív producer eddig egyetlen megjelenéssel sem rendelkezik, noha Soundcloud-oldalán több olyan klipet is megosztott (többnyire lélekkel teli dnb-t, de van pár house is köztük), amely méltán érdemelt volna rilízt. A kiváló kezdés után ugyanilyen jó folytatást kívánhatunk, nemcsak Forren, hanem a magunk érdekében is.

TR Tactics

Tovább erősödik a sógorbass: a TR Tactics megjelenésével újabb névvel lett acélosabb az osztrák neuro. Ha egy picit még alakulnak, felzárkózhatnak Mefjus mellé (bár valljuk meg, ez elég nehéz feladat, ismerve a szintén nemrég robbantó producer kiváló munkáit). A Mainframe-en nem múlik, hiszen Disaszt adta ki a friss EP-t.

Malaky & Satl

Külön is lehetne foglalkozni velük, de olyan sok közös zenét csináltak már, hogy érdemes egy kalap alá venni őket. Az újvonalas likvid azon kis csapatát erősítik, akik túl tudnak lépni a rém egyszerű “amen beat+valami jazzy főtéma”-képleten, és képesek kreatívan zenélni. Eddig még csak a Celsius vagy a Fokuz fedezte fel őket (de ők rendesen teret is adnak nekik), ám valószínű, hogy hamarosan nevesebb címkéken is találkozhatunk a nevükkel.

The Clamps

A Prolix vezette Trendkillnél alig egy hónapja jelent meg az új The Clamps-EP, amely sokszor tarolta le a nemzetközi tánctereket. Bár a név több producert sejtet, valójában egy ember áll az alteregó mögött. Nagy tapasztalattal, hiszen amint Facebook-oldalán írja, sok mindent kipróbált a hardtechnótól a breakbeat-ig és trance-ig. Bár nem ismerem a non-dnb munkáit, azt mondom, jól tette, hogy a dnb-nél állapodott meg.

Share.

About Author

Leave A Reply