A 2019-es Sunandbass szokásos programjai mellett jelen volt a Marcus Intalex zenei alapítvány is egy speciális rádióműsorral, melyben több érdekes diskurzust szerveztek a szcéna neves képviselőivel. Az egyik ilyen beszélgetést a nők igazságosabb reprezentációjáért küzdő EQ50 csapat vezette, DJ Flighttal az élen, aki az eszmecsere koordinálásáért volt felelős. Az inspiráló egyórás tanácskozás folytatásaként néhány napja megérkezett a podcast második része, amiben néhány, az első részben is hallott szereplő meséli el, mi történt vele azóta, hogyan hatott rá a koronavírus okozta változások sora és hogyan látja a nők jelenlegi helyzetét a drum&bass szcénában.

Nem meglepő módon, a 2019-es, Sunandbass fesztivál közben történt első rész hangvétele egészen vidám és bizakodó, a beszélgetés több részvevője is arról nyilatkozik, hogy a nők reprezentációja a drum&bass világában nagyon jó irányba mozdult el. Az egyórás hanganyagban megszólal többek közt Sweetpea, Chickaboo, DJ Storm, a Hollandiában DJ-ző Adi-J, Elisa Do Brasil Franciaországból és Kim De La Haye Ausztráliából.

A 2020-as év végén rögzített folytatásban DJ Flight, Alley Cat, Mantra, Chickaboo, Reid Speed, Philo és Sweetpea ásnak mélyre több témában is. Szintén érthető módon, egy ennyire nehéz év végén a podcast szereplői több esetben is személyes nehézségeikről, harcaikról nyilatkoznak és próbálnak választ találni arra, hogy a COVID által lenullázott életben, a bulik újra indulása előtt és után hogyan kellene törekedni közösségünknek az egyenlőségre. Szó esik arról is, hogy a Black Lives Matter mozgalom miként katalizálta szcénánkban az említett törekvést és arról, hogy ki mennyire tudta kibontakoztatni kreatív énjét ebben a szokatlan élethelyzetben.

A kerekasztal beszélgetések felvezetőjeként a Sunandbass decemberben Adventi naptár formátumot követve minden nap bemutatott egy-egy női drum&bass művészt. A velük készült rövid interjúkat ezen az oldalon olvashatod.

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply