Nu:Tone neve minden drum&bass kedvelőnek ismerős kell, hogy legyen. Annak ellenére, hogy egy ideje már nem sokat hallottunk róla, a 44 éves Dan Gresham a háttérben nem volt tétlen. Nincs kétség afelől, hogy megérte várni arra, ami most jön és hogy ő még mindig napjaink egyik legizgalmasabb dnb producere.

Dan már nyolcévesen zongora leckékkel töltötte a szabadidejét és egyetlen percre sem hagyta el a zenét. Egyetemi évei alatt a legendás John B-vel kötött szoros barátságot, első lemeze is nála, a Beta Recordingson keresztül jött ki. A fiatal zenei Einstein nem csak a drum&bass világába rántotta be a tehetséges Dan-t, de ha minden igaz még az extrém hajstílus sem maradhatott ki a felhozatalból (reméljük találunk fotókat is egyszer).

Az egyetemi stúdió eszközökhöz való hozzáférés és a drum&bass klub estek után Grooverider is lejátszotta Radio 1-os műsorában Nu:Tone első próbálkozásait, nem sokkal ezután pedig High Contrast és a Hospital Records ráztak kezet legújabb leigazolt csapattagukkal 2003-ban.

Első óriási sikere a Spread Love remix volt, Lenny Fontana klasszikus house zenéjének lélekkel teli, diszkós dnb feldolgozása. Debütáló albuma, a Brave Nu World 2005-ben jelent meg, azóta pedig még négy minőségi album, rengeteg remix és single színesíti Nu:Tone repertoárját. Aki esetleg azt gondolná, itt véget ér a lista, az nagyot téved vagy pedig nem futott még bele a Nu:Logic projektbe. Dan Gresham és Matt Gresham, avagy Nu:Tone és Logistics nem csak, hogy irtó tehetségesek, de testvérek is és mindketten ugyanabban a zenei stílusban találtak otthonra, saját aliasuk mellett pedig közös megjelenésekre is futotta.

2014-ben jelent meg Nu:Tone utolsó önálló albuma, azóta már több, mint 6 év telt el. A tehetséges producer és DJ eközben a Hospital Records A&R csapatának is oszlopos tagjává vált, mellette pedig saját mastering vállalkozását is működteti, így nem meglepő, hogy a privát projektjei egy kicsit háttérbe szorultak. Elkeseredni azonban felesleges, hiszen a következő megjelenésre már csak két hetet kell várnunk. A Little Spaces című album egy újabb kreatív, színes és rendkívül kifinomult gyűjtemény a jó érzékű zenésztől.

“2020 januárjában, egyik este azt álmodtam, hogy az új albumomat tartom a kezemben, ami a Little Spaces szavakat viselte a borítón. Gyorsan leírtam, amint felébredtem és minél többet gondolkodtam a dolgon, annál inkább értelmet nyert az egész. Bármennyire is szeretek fesztiválokon és nagy rendezvényeken játszani, a színpadok helyett leginkább a kis klubok DJ pultja mögött érzem otthon magam. Ez a zene olyan, ami remélhetőleg ebben a kis térben hallgatva is értelmet nyer, amiben mostanában találjuk magunkat. Izgatottan várom, hogy nagy hangrendszeren is átadjam végre ezeket a számokat, amint újra beindul az élet. Addig pedig remélem ez az album a kényelem vagy a figyelemelterelés forrása lesz, bármilyen kis helyen is találják magukat a hallgatók.” – nyilatkozta Nu:Tone.

Dan Gresham mindig is élen járt a művészek következő generációjának felfedezésében és koordinálásában, különösen igaz ez az új és korábban még nem hallott vokalistákkal való együttműködésre a drum&bass világában. Így új albumán is jól hallhatóan a dalszerzési folyamat középpontjába kerültek ezek a különleges személyek.

A klasszikus hangzást és az ikonikus Korg M1 szintetizátor hatását megtestesítő One Day At A Time lenyűgöző harmóniákat tartalmaz Lalin St. Juste-tól, aki a San Franciscó-i öböl területéről származik, ahol a hat személyes The Seshen zenekar élén áll. A Nu:Tone dalain keresztül már jól ismert Lea Lea is visszatér két szám erejéig, amelyek a The Moment és az Instincts címeket viselik, utóbbi a producer house stílus iránti rajongását is mutatja.

A Jonas régies hangulatot hoz 2021-be egy félidős szünetekkel teli bevezetéssel, majd rendkívül igényes módon kidolgozott dobok és egy ütős basszusgitár kerül a középpontba. A Sleepwalker két nagyrabecsült művész tökéletes együttműködésének eredménye, nem is véletlen, hiszen Charlotte Haining lírikus énekstílusa remekül passzol a csilingelő liquid dallamokhoz.

Nu:Tone még sosem okozott csalódást a műfajnak és folyamatos munkája nem hagyja, hogy tehetségéről akár egy percre is megfeledkezzünk, nem meglepő tehát, hogy zenéje olyan támogatókat tudhat magáénak, mint LTJ Bukem, Annie Mac, Andy C, High Contrast, Sigma, Sub Focus, Norman Jay, Marcus Intalex, Bryan Gee, DJ Marky és Laurent Garnier, csak hogy néhány nevet említsünk. Február 26-a már nincs messze, addig is hallgassátok a már megjelent dalokat az albumról, és ez a mindössze egyhónapos Nu:Tone megamix is segíthet túlélni a várakozási időt:

Share.

About Author

Leave A Reply