Az Angliából származó, utóbbi években Svájcban élő FD ritkán hallat magáról, de ha új anyaggal tűnik fel, akkor az biztos, hogy minőségi lesz. Maximalizmusa a Sunandbass legfrissebb kiadványán is megmutatkozik, melyen két tökéletesen megkomponált, hangulatban meglehetősen eltérő tracket hallunk tőle, valamint kapunk egy remek Calibre remixet is.

2015 decemberében Lenzman egy nagyon korrekt mixet tett közzé soundcloud oldalán, az egyórás – főként minőségi likvideket tartalmazó – szett ötödik percében egy akkor még ismeretlen szám szerepelt, amire rengeteg hallgató felkapta a fejét. Az azóta 140000 (!) lejátszás fölött járó mix tracklistáját idővel összeírták a lelkes rajongók, így kiderült az is, hogy a zene, ami sokak fejét elcsavarta, nem más, mint a Serious FD-től. Freddie ebben a rollerben szépen prezentálja azt, hogy mi kell egy jó liquid funkhoz: csipetnyi house minta, jól elhelyezett női ének, háttérben bujkáló finom szőnyegek és egy kövér, mégis simogató bassline. 2017 egyik legjobb lélekkel teli drum&bass zenéje ez eddig, amit otthon hallgatni egymás után többször pont ugyanolyan jó, mint buliban, nagy hangrendszeren átélni.

FD két évvel ezelőtti zenéjének Calibre átirata első hallásra nem sokban különbözik az eredetitől, de többszöri lejátszás után mégis fülbe mászik. A Sunandbass fesztivál egyik otthonáról, vagyis szentélyéről elnevezett szám jellegzetes zongora riffjét megtartotta Dominick, minden másból pedig visszavett némileg. Alapból nem volt egy vad darab az Ambra, így viszont már kifejezetten egy szemeket becsukva utaztató gyönyörűség.

Lehet, hogy FD-t legtöbben likvides arcként tartják számon, de nem árt tudni róla, hogy néha súlyosabb, kifejezetten bulikba szánt darabokat is hallhatunk tőle (DJ-ként pedig végképp a sokszínűség jellemző rá). Morcosabb oldalát a sötét, funky basszussal ellátott The Edges-ben kaphatjuk el, amiben a feszes, egyenes dobképlet, valamint a sci-fi és uk hardcore minták megadják a kellő lendületet ahhoz, hogy DJ-szettek, illetve partik közepén is érvényesülni tudjon.

A március 17-től lemezen és digitálisan is kapható hatodik Sunandbass megjelenés mindhárom zenéje telitalálat, nem szabad kihagyni!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply