A Demand nem tétlenkedéssel kezdi az évet: Mortem egy héttel ezelőtt megjelent single-je után máris itt az új rilíz. A karrierjét az osztrák Mainframe-en kezdő Eastcolors első ismert zenéje a 2011-es Cracker volt, mely Enei és Noel karrierjében is kiemelkedő jelentőségű. A remek felütés után szolidan  de biztosan  épülő karrier fontos elemei voltak a Symmetry vagy ProgRAM címkéjével kijött megjelenések. A Demand-en már nem először jelentkezik az orosz producer, de talán ez a legjobb szólója a svájci bázisú kiadónál.

eastcolors_629

A szentpétervári producer csak látszólag volt passzív tavaly: szólóalbuma már az előszobában várakozik, hamarosan jön a sampler!
A nagylemezt megelőző release kiforrott hangzásról tesz tanúbizonyságot, a dupla A-oldalas megjelenést ráadásul egy Hybris-féle remix egészíti ki.

A Could Be egy ellentmondást nem tűrő tech-roller, sok szettben már elfoglalta méltó helyét, és remélhetőleg a megjelenése után még többen fogják pörgetni. Egy kissé a Break vagy Silent Witness képviselte világra hajaz: masszív alap, kemény basszus, gyilkos reece, remekül elhelyezett vokálok. Azt hiszem, a Cracker után ez a kedvenc Eastcolors-zeném.

A másik oldalon Hybris sokadszor bizonyítja, hogy méltán az egyik legizgalmasabb producere a tech-orientált szcénának. Kísérletező, előremutató hangzása most sem hagyja cserben, de egy táncparketten is működő darabot pakolt össze a Things Inside remixével. Az eredeti verzió alaptémáját teljes tiszteletben tartva, Hybris elsősorban a dobok és basszus terén modernizálta a 2012-es változatot, bele-belecsempészve a rá jellemző fantáziadús eszközöket.

A harmadik (csak digitálisan megjelenő) számban többen is bekapcsolódtak a mókába, hiszen a Dreams a jól bevált partner, Noel mellett Traffic és Messy MC közreműködésével készült. A maga módján, egy-egy hasonló hangzású mixben igazi főidős darab is lehet. Semmi cécó, csak a lényeg: dob, basszus, cinek, vokál, ahogy kell. Egyszerű, de pont ez az előnye. Nem akar kísérletezni, annál inkább táncoltatni.

Változatlanul az egyik legjobb kiadónak tartom a helvét Demand-et, mely idei első két megjelenésével remélhetőleg kijelöli a 2015-ös utat. Jöhet Eastcolors albuma!

Share.

About Author

Leave A Reply