Elfogult vagyok. Calibre nálam az alfa és az omega. Bevallom, amikor az emlékezetes Sun and Bass podcast-ben felbukkant az átirat, mély szkepszissel fogadtam, hiszen a 2015-ös év egyik, minden tekintetben tökéletes likvid funk szerzeményéről volt szó. A kétségeimnek táptalaja lehetett a valószínűleg sokak fülét sértő effekthadjárat a mixben. Ma azonban 2016. január 7-et írunk, és mindennemű elfogultság nélkül állíthatom, a remix kiválóra sikeredett, sőt – továbbmegyek: új megvilágításba helyezte ezt a kiválóságot.

drs_theview_rmxs

Mondhatjuk egyszerűen azt is, hogy Calibre-köntöst kapott a darab, azonban a felettébb békésen hömpölygő bassline, és a teljesen hozzásimuló zongorabetét, az itt-ott felbukkanó húros minták, illetve a Calibre-re oly jellemző szintifoszlányok teszik teljessé az átiratot. A végeredmény egy puhább, ám mégis az eredeti szám határozottságával bíró munka.

Enei nem először osztozik remix 12”-en Calibre-rel. A nagy sikerű TEED remixanyag után itt is prezentálja a tőle várhatót. Az elsőre Astrophonica ízű újragondolás igazi koszos dobmintával rúg hátba, hogy aztán egyszer csak, mintha Enei meggondolta volna magát, átcsap egy minden tekintetben feszes, egyenes, tánctérre szánt floorfiller menetelésbe. Nem kell túlzottan meglepődni ezen, hiszen az év végi albumdömping során az egyre neurosodó Critical színeiben már másodjára prezentálhatott egy hosszanjátszót az orosz producer. Ez az album is inkább a keménykedő, olykor már lélektelen zenéknek enged teret; mindezek mellett azonban több remek, finomabb hangvételű szerzemény is található az album CD verzióján. Mindezek ismeretében lehetett volna a Bun Ya Too átirat is sokkal hatásosabb, újítóbb – főleg olyan kezdés után, amivel elindul a track.

Bónusz is van, mint ahogyan azt jobbára az S.T. Holdings Ltd. megszűnése után megszokhattuk (meg kellett szokni): az alternatív Bandcamp disztribúció felvirágzott az olyan indie kiadóknál is, mint a Soul:r (ezt mindenki döntse el maga, hogy mennyire jó…). Ennek keretében egy igazán új formába öntött The View átiratot kapnak az említett oldalon keresztül rendelők, egyenesen Zed Bias kezei közül. A tavalyi évben megjelenések terén nem túl aktív producer egy igazán kellemes, utazásra invitáló darabot kreált az erős alapból – ez zenei sokszínűségét tekintve el is várható tőle. A három remix közül elmondhatjuk, hogy ő ment legmesszebb, vagy ő mert a leginkább elvonatkoztatni az eredeti daraboktól. Az eredmény önmagáért beszél, és mindenképpen ajánlott.

Share.

About Author

Leave A Reply