Az Utopia Music 2009-es alapítása óta több nagyszerű megjelenéssel örvendeztette meg a hallgatóságot. A kiadó ez idő alatt egyértelművé tette számunkra, hogy folyamatos minőségi rilízeivel egy üde színfolt a drum and bass széles palettáján. Az elmúlt években a kiadó köré csoportosuló produceri csapat változatos, izgalmas és előremutató megjelenésekkel hívja fel magára a figyelmet. Az Utopia család a 15. korong alkalmából egy új taggal bővül, aki nem más, mint DLR.

utopia_629A kiadó katalóguslistáját elnézve láthatjuk, hogy stílusbeli megkötések nem igazán vannak a drum and bass-en belül, a kimért döngöléstől kezdve a kísérletezésen át az atmoszférikus halfstepig meglehetősen széles a paletta, de egy tényező mindig állandó: a minőség. Ez a minőségi változatosság az új Utopia megjelenésen is tetten érhető, ugyanis ezúttal egy kifinomult techyt és egy szentimentális felezőt kapunk a javából.

Az Octane & DLR páros szétválása óta az utóbbi producer igencsak termékeny, hiszen a Metalheadz színeiben megjelent Platinum Breakz 4. részének sampler lemeze (rajta a DLR & Script feat. Martyna Baker-féle Blue Roommal) éppen hogy csak kihűlt, máris itt az újabb trekk. A Bridge The Gap egy tornádó erejével söpri fel a tánctereket, szétcsavart, tekergőző lead-orgiát szabadít a hallgatókra, a komolysághoz egy elnyújtott, lepiccselt vokálminta is több ízben hozzájárul.

Amennyire kimért és szikár az A oldal, annyira kellemesen ellazulós darab az Old Soul, amely Mako, Fields és a vendég DLR közös munkájának gyümölcse. A mennyei dallamvilág mellé szomorkás vokálfoszlányok társulnak, a melankolikus pillanatokat helyenként megcsavart bassline és brutális mélyszekció kíséri. Remek darab. Nagy kár, hogy audioklipet nem tudunk mutatni hozzá…

Bátran kijelenthetjük, hogy az új megjelenés ismételten kétoldalas lett, és mind 12”-esen, mind digitális formátumban május 15-étől már a zeneboltokban. Újfent szép produkció, big up, Utopia!

Share.

About Author

Leave A Reply