“Aranyat érnek az ilyen producerek”  állapította meg Mentalien kolléga, amikor az új Symmetry single kapcsán Break került szóba. A karrierje kezdete óta állandóan magas minőséget szállító, jellegzetes hangzású, mégis sokszínű producer évzáró megjelenése igazolja mindazt, amit jómagam már régóta mondok: Break az egyik legmenőbb dnb-stúdiómágus. Ja és nálam 2014-ben is az év producere.

vegleges_629A bristoli zenész idén is nagyon termékeny volt: szólóban és kollabokban is bővelkedett, jelent meg single-je és volt rilíze válogatásokon, és persze tovább gyarapította remixlajstromát is, elég, ha csak a remekül sikerült Jaguar Skills & Chords-átiratot vagy a The Formula új köntösbe öltöztetését említjük. A Symmetry is tovább épülget, Boston személyében egy újoncot vezetett be a stílus nagyágyúinak előszobájába, a tavaszi Symmetry Sessions EP pedig sokak kedvence lett.

Ami az évzáró szólómegjelenést illeti, Break ezúttal sem bízta magát a véletlenre. Két eltérő hangzású, de tökéletesen kivitelezett, remekül megszólaló zenével egyaránt kedvez a “szabályos” ritmust kedvelőknek és a kétezertizennégyesített jungle elkötelezettjeinek is. A Temptations hosszú intrója a vokál és a szintik ölelkezésével filmszerű érzést ad, a drop után pedig érkezik a Break-re jellemző profizmus, a remekül variált dobok okosan adagolt dózisa, a maga techy-köntösében. A B-oldalon helyet kapott Right Now a kilencvenes évek közepi junglepartik világába röpít vissza. A bassline  hol többé, hol kevésbé  jellegzetesen “őserdei”, a csűrt-csavart, gyakran váltott dobok pedig remekül egészítik ki a trekket egy modern, a klasszikus dzsungelhangzás előtt tisztelgő zenévé.

Kiváló megjelenés, december 22-étől kapható!

Share.

About Author

Leave A Reply