Nagyszerűen haladnak a Degrees of Freedom név alatt lassabb tempójú zenéket is alkotó Break albumának előkészületei. A Simpler Times LP szeptemberben érkezik a Symmetry címkéjével, előfutáraként pedig már kapható az első sampler-lemez (a vinilpártiaknak 24-éig kell várniuk). A hangzás és minőség a szokásos, tíz ujjat megnyalós.

break_629

A harmadik Break-album címadó trekkjét ismét Kyo lágy hangja díszíti, és ugyanúgy beválik, mint a Hold On vagy a Last Chance. Kellemes, dallamos intró, gitár, organikus dobok, szellő-fúj-az-arcomba atmoszféra indítja a számot, a vokál pedig kiválóan megágyaz a drop utáni basszus-reece felelgetésnek. Működik otthon, klubban, fejhallgatón, hifin, mindenhogy.
A B-oldalon helyet kapó Top Shooter hű a címéhez: Break keményebb hangzásához méltó, odalépős pofozkodás, a zseniális producertől megszokott, bongós színesítéssel (bár hozzá kell tenni, hogy a samplert az A-oldal viszi el).
Sokat gondolkozom rajta, hogy mitől nem válik unalmassá a bristoli zenész hangzása, hiszen trükkjeit és témáit megannyiszor elsütötte, mégis, újra meg újra felüdülés egy-egy megjelenése. A profi hangzás, netán eszköztárának remek érzékű kombinálása teszi folyamatosan újszerűvé? Bármiről is legyen szó, nem lehet nem várni a Simpler Times albumot.

Share.

About Author

Leave A Reply