A havi több száz (vagy több ezer?) drum&bass megjelenés közt mindig akadnak olyanok, amiknek nincs akkora visszhangjuk, mint amelyet megérdemelnének. Blocks & Escher májusban kiadott dupla A oldalas korongja is e hanyagolt darabok közé tartozik, pedig ha figyelmesen meghallgatjuk a 16. Narratives maxit, gyorsan kiderül, hogy két időtlen remekkel van dolgunk.

A Marcus Intalexnek és Spiritnek dedikált kiadvány egyik zenéje, a Mr Parker’s Voice eredetileg a Soul:R kiadón jelent volna meg. Szomorú, hogy ott már nem jöhetett ki, de tökéletesen érthető, hogy Marcus miért látott fantáziát ebben a track-ben. Csupasz, komótos dobokkal és minimalista, techno felé hajló jegyekkel indul a szám, majd később több váratlan fordulattal bővül egy epikus darabbá. Egyik pillanatról a másikra özönlenek be érzelmes, szívszorongató blokkok és jazzes elemek a zenében, ami alatt egy végtelennek tűnő bassline dorombol. Az atmoszférikus dnb lágysága, a Metalheadz keménysége, az Autonomic-sound ’80-as évekbe révedése és a mélyebb Soul:R zenék érzékenysége egyesül itt. Gyönyörű darab, amit szerencsére jó hosszan, 7 percen át élvezhetünk.

A lemez másik oldalán pörgő Drum Machine inkább a lábainkra akar hatni a lelki világunk helyett: egy forró, savas rollert kapunk, amit valószínűleg Marcus Intalex szintén vitt volna a Soul:R-ra. Az erősen techno-inspirálta track központjában nyilván a szigorúan menetelő dobloop áll, amire folyamatosan tekeregnek különféle basszusok és szőnyegek. Tökéletes DJ-tool, és nem mellesleg Jonny L rajongóknak is ajánlott!

Share.

About Author

I came to hear the band today, I ain't thinkin' 'bout u

Leave A Reply