Ha szigorúan nézzük, 2017 egyáltalán nem az IPC éve volt, hiszen szerver-problémák miatt több hónapra leállt az oldalunk. Ettől függetlenül a hosszúra nyúlt szünet előtt és után is születtek írások, közös szerkesztőségi összegzések, mixek, ajánlók és interjúk, melyek körül nagy volt a hype – közülük a tíz legolvasottabbat láthatjátok lentebb. BUÉK!

10. Lemezajánló – 2017/11. hét

Liquid funk, jungle, hip-hop által inspirált dnb, kísérletezés és tengermély, dubos zenék… sokféle megjelenés kerül nagyító alá az év elején született heti lemezajánlóban. Az ajánlott anyagok közül ráadásul elég nagyot ment 2017-ben a Total Science EP.

9. Itoa interjú: “Ennél okosabbnak kellene lenned.”

Júliusban az orfűi Bass Campen Itoa egy megfontoltan felhúzott szettel kápráztatta el a fesztiválozókat, ami után jókedvűen értekezett többek közt a DJ-zésről, bashment-ről, és arról, hogy szerinte milyen egy egészséges party.


8. IPC Best of 2017 Playlist

Az IPC Facebook csoport lelkes tagjaival összeállított, 42 számot felvonultató playlist főként a liquid funk, a jungle, a kísérletezős, vagy „leftfield dnb”, a szolidabb jump-up és tech-es törtek világából mutatja meg a tavalyi legemlékezetesebb darabokat. Objektívnek túlzás lenne kikiáltani a listát, de az biztos, hogy remek képet fest 2017-ről!

7. J:Kenzo: “Még mindig fiatal dzsungelistának érzem magam!”

2016 végén a Bass Camp J:Kenzót hozta el a hajóra — ennél parádésabb megkoronázása nem is igen lehetett volna az Orfűn elkezdett szériának. És a valódi izgalmak csak eztán következtek!

6. StrangeFunk – Új bulisorozat Szombathelyen

A szombathelyi StrangeFunk fő iránya a neurofunk és a deep/tech-vonal lesz, a line upokban a hazai és a külföldi szcéna nagyobb figyelmet érdemlő, minőséget produkáló, feltörekvő DJ-ivel.

5. IPC Mix .81 – Vida L

Régóta esedékes IPC Mix esett be a december 30-i Jazz N Bass buli előtt, felkészítés gyanánt: a 81., lélekkel teli epizód felelőse a szcéna egyik sokoldalú nagy öregje, Vida L volt!

4. Mixajánló – 2017. augusztus

A nyár utolsó hónapjáról készült mix-válogatás főként a napsütéses és vidám szettekről szól!

3. IPC Mix .80 – DJ Gandharva – The Creator Has a Master Plan – Christmas mix for IPC

Az IPC ajándéka a fa alá egy szuper karácsonyi easy, jazz, gospel, hip-hop, funk, soul és disco szelekció volt, melyet a Budabeats kiadó alapítója, DJ Gandharva állított össze!

2. FRAME – új, törtekre és basszusokra fókuszáló klub nyílik Budapesten

A kizárólag földalatti stílusokat (jungle, drum&bass, dubstep, grime, garage, dub, stb.) futtató FRAME májusi nyitása előtt néhány lényegretörő kérdésre a programszervező, Bobi, aka Nnothing válaszolt!

1. 2016 legjobb drum&bass albumai

Hosszas szerkesztői egyeztetés és közös munka eredménye volt a 2016-os albumfelhozatalt összegző cikkünk, amiben hemzsegnek a kiváló anyagok – ezért örömteli, hogy ti is ennyire szerettétek ezt az írást!

Share.

About Author

Leave A Reply