Két összefoglalónk már volt ugyan októberről (elolvasható itt és itt), de termékeny volt az előző hónap, szóval hoztunk egy harmadik listát is. A terítéken öt album: Transparent, Potential Badboy, Ed Rush & Optical, Muffler és Naibu LP-je.

eo629-LP

Transparent – Opaque, Vol. 1 (Flexout Audio)

A búvárbéz kedvelőinek a Flexout Audio és Transparent neve is jól cseng, szóval ha a kettő egyesül, akkor abból elvileg valami nagyon jónak kell kisülnie. Így van ez az Opaque, Vol. 1 albummal is, amely sokadik hallgatásra is egy modern, zenei, mégis elektronikus, kicsit elvont-kicsit hallgatóbarát anyag. Az LP kevesebb mint felén hallható dnb, a többi zene a bpm-tartomány alsó fertályán kalandozik, hol lassabban, hol gyorsabban szedve lépteit. Nagyon kellemes hallgatnivaló!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Potential Badboy – The Album (Playaz)

Húsz éve adta ki első és mindmáig utolsó albumát a rasztabarát zenéiről ismert Potential Badboy, ám most a Playaz gondozásában itt az újabb LP! Igazi MC-parádét kapunk a 16 zene hallgatása közben, hiszen többek között Demolition Man, Junior Dangerous, Fats és Yush is szupportálja a trekkeket. Vidám, nyári hangulatú, mariskáscigaretta-kompatibilis zenecsokor.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Ed Rush & Optical – No Cure (Virus)

Nem sokkal a legendás páros FabricLive mixe után itt a szerzői album is. Ami a mixszel kapcsolatban gondom volt, az szerencsére nem merül fel itt: a hangzás ugyan főleg modern, de egyáltalán nem öncélú vagy unalmas. Az Automaton, az Insurgent (amely egy felturbózott Mystery Machine) vagy a The Host (sőt, nézőpont szerint akár az Angry Birds) is visszarepít Ed Rush és Optical múltbéli hangzásához, szóval a régivonalas dolgokat kedvelő hallgatók is kielégítve érezhetik magukat.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Muffler – Stone Cold (Spearhead)

A finn producer új albuma szakít a korábbi stadion-dnb (vagy a későbbi vinnyogódubstep) sounddal, és egy teljesen másik, zeneibb úton indul el. Bár Muffler régebben is adott ki lágyabb hangzású trekkeket  a tájékozottabbak tudják, hogy ő állt a Hospitalnél is futó Konsta név mögött , az egész albumnyi megváltozott stílus arra enged következtetni, hogy ez lesz az új út. Van itt Hybrid Minds-megszégyenítő romantikusbéz, Hospitality bulikon jól működő táncbahívó, trancy pattogás, ambient, Jonny L-szerű tuskóság… Nem mondom, hogy kiemelkedő album, de egy hallgatást megér, már csak azért is, mert tényleg teljesen más, mint a korábbi Muffler-hangzás.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Naibu – Case Study LP (Scientific)

Mav kiadója gondozza Naibu új szerzői albumát, amely ugyan csak kilenczenés és 46 perces, de minőségi szórakozás a felnőttkorú dnb-usereknek. Sőt, inkább mindenkinek, hiszen a sebesség is változik, és a sound is sokszínű: más-más körítéssel és sebességgel, de van itt glitch, ambient, sok hangszer, vokál és még sok egyéb, amit nem lehet és nem is kell felsorolni. Meg kell hallgatni, és közben csak flesselni.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply