A hamarosan új produkcióval jelentkező Bad Company biztosan külön cikket érdemel majd nálunk is, de a banda tagjai az újrázásig sem tétlenek. Itt van például a Maldini & Vegas vezette Bad Taste új EP-je, amelyen a mindig jó Silent Witness mellett a mostanság kevésbé gyerekgyilkos zenékkel előrukkoló MachineCode, a friss Signs és a mára talán megújult repertoárral támadó Allied kapott helyet.

methlab_629

A MethLab amúgy egy DJ-ügynökség, amelynek portfólióját jól mutatja az első EP (természetesen kizárólag a roster tagjainak keze munkáját dicsérve). A MethLab-nek elég jó és sokszínű podcastjei is vannak, mindenképpen vessetek majd rájuk egy-egy hosszabb pillantást.

Az A oldalon a címkén debütáló Silent Witnesst hallhatjuk a High Flyerrel. Nagyon korrekt cucc, hosszú, folyamatosan építkező, kifejezetten DJ-barát intróval. A nem kétkörönként dropoltató, hanem elnyújtott mixeket kedvelő DJ-k imádni fogják, hiszen egy egyenes zene, ami ráadásul univerzális, mert jól időzítve éppúgy elfér egy neurószettben, mint egy okos tech-roller játék csúcspontján.

Manapság a korábban sokkal agresszívebb trekkeket író Dean Rodell & Current Value aka MachineCode duó is megüli a neuro-lovat, de a fanoknak nincs okuk az aggodalomra: alul ugyan 2-step zakatol, de felül még mindig ott van a ciripelős techno, amely korábban olyannyira jellemezte a párost. Ilyesmi munka az Evacuation is, amelyet hallva a legelvakultabb oldschool MachineCode-rajongók sem panaszkodhatnak. Érdekes, hogy a trekknek már VIP-verziója és Billain remixe is van, pedig még az eredeti sem jött ki.

Less Is More – állítja a friss Bad Taste podcast-tulajdonos Signs a C oldalon, és lám, nem hazudik! Az a jóleső Diplodocus-érzés járja át a trekket, amelyben korántsem számított, hogy egyszerű a zene, ha közben mégis szétveti az energia és jókedv. Az újonc (de Eatbrain-, RAM- vagy Project 51-trekkekkel büszkélkedő) producer kicsi dobokra és egy szaggatott, megtört, kreatívan zaklatottá tett főtémával operál, igen hatásosan.

Allied nagy problémám volt nekem korábban. Az a fajta producer volt ő, akinek minden egyes zenéje pontosan ugyanazt a dobalapot kapta, és csak a tetején lévő szintitéma volt más. Nagyon untam, de mintha mostanában kezdene letérni a járt útról, és ez jól is áll neki. A korábbi sound megmaradt, ugyanakkor ötletesen vonultatja fel eszközeit. Anesthesia című trekkje egy kicsit nehéz ügy, mert ugyan beindul, de mégsem érezni a dropot. Az a fajta szám, amelyben várod a lényeget, amely valójában sosem érkezik el. Az az érzésem, hogy ezen még dolgozni kellett volna, de ha nincs igazam, nyugodtan cáfoljatok meg.

Jó kis megjelenés a MethLab 1, a hangzás elkötelezettjeinek számos kellemes percet fog okozni, nálam pedig a Silent Witness-zene fog nagyon sokáig vissza-visszatérni a lejátszóba.
Share.

About Author

Leave A Reply