Október ontja magából a minőségi albumokat, így ebben a hónapban is többrészes ajánlóval jelentkezünk. Zero T régen várt hosszúja után belefülelünk a Spearhead, DJ Rap és az Aquasky retrospektív válogatásaiba.

zeroT-629

Zero T – Golden Section (Dispatch)

A DLR-féle Seeing Sounds után végre megjött az idei második Dispatch-album, a Zero T stúdiójában született Golden Section. Hibátlan munka, az első perctől az utolsóig tele érzéssel, dallammal, funkkal, erővel. A korongot felvezető kellemes roller, a Late Night Movies után a 2012-es Roxy Music friss verzióján, az egyenes-folyékony Macushlán és a hamisítatlan Zero T-hangzású My Name-en keresztül érünk el a tánctereken is kiválóan működő címadó trekkig. Az Everything Must Change alakjában egy igazi lépegetőst kapunk, de nem ez az egyetlen keményebb szám a továbbiakban. A Stay With You a maga módján kellően agresszív egy-egy főidős romboláshoz is, a Good For Nothing pedig a mostanában egyre gyakoribb Zero T & Fierce-kollabokat idézi. A Cross It-ben már közre is működik a nemrég életre keltett Quarantine-vezér, az album ezen része tehát igencsak kedvez a visszafogott menetelést kedvelőknek. A Beta 2-val készült Clondike főtémája a Full Cycle-korszakba kalauzol, egyben felvezeti az album bombáját, az ugyancsak Beta 2 közreműködésével összehozott, vastag, arcot tekergető Cairót. Akinek nem elég a morcosság, azt a Wolf Tone facsarja ki teljesen, aztán – mivel lassan letelik a bő nyolcvanperces játékidő – szépen leépül a korong: a férfivokálos Love She Needs és a Gift Horse gondoskodik a nyugalomról. Erős album a Golden Section, a likvid és a tech-rollerek aranymetszési pontja. Ajánlott!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Most Uplifting (Spearhead)

Nemsokára jön Muffler szuperfinom LP-je a Spearhead-nél, de BCee addig sem pihen, a várakozás okozta izgalmat egy válogatással igyekszik csillapítani. Kiadója történetének harminc zenéjét tette fel a Most Uplifting albumra. Címéhez hűen a felemelőbb, vidámságot, boldogságot hozó számokat soroltatja fel többek között saját maga, a Technimatic, Alix Perez, Lenzman, a Total Science, S.P.Y vagy Lomax segítségével.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Propa Talent Presents: 25th Anniversary Classics, Pt. 1 (Propa Talent)

Volt egyszer egy Proper Talent nevű kiadó, amely a jungle-fanoknak rengeteg kellemes percet okozott. A DJ Rap vezette kiadó meghatározó tényezője volt a kilencvenes évek közepi dzsungel-őrületnek, és ebből az őrületből most egy csokorra valót szállít új válogatásán. Sőt, még korábbra is visszatekint, hiszen a rave-korszakot is megidézi. Az LP-n ott van az Outlaw Candy-vel készült Intelligent Woman is, amely még húsz év elteltével is letépi az ember fejét. A zenék hangzása sajnos elég gyenge (remaster aligha készült az eredeti verziókból), de azért nem annyira, hogy ne lehessen egy jót flesselni ezen az egyórás történelemleckén.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Aquasky – Shadow Era Pt. 2 (Remasters) (Passenger)

DJ Rap válogatásánál hiányoltuk a jó hangzást, Aquasky-éknál már nem kell. A kilencvenes évek közepét megidéző válogatás számai a lehetőségekhez mérten jól szólnak, tehát a sound-orientált fiatalság is bátran elindíthatja a playlistet. A cím természetesen a Moving Shadow kiadóra utal, hiszen a brit trió 1995-től 2000-ig számos alkalommal jelent meg a legendás címkén. Ennek ellenére a Shadow Era Pt. 2-n bőven vannak olyan zenék, amelyek nem az árnyékos labelnél láttak napvilágot, szóval sokfelől szedtek össze hozzá anyagot. A (főleg mai füllel hallgatva) lassú, atmoszférikus drum & bass uralja az anyagot, amely Good Looking-rajongóknak kötelező (de igazából mindenkinek az.) A Soundcloud-lista csak öt zenét mutat meg, de a Spotify-on elérhető az egész album!

HALLGASD MEG SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply