Véget ért a nyár, amelynek utolsó hónapja is tartogatott említésre méltó albumokat. Lássuk, mit hozott össze Zero Method, Riya, a ProgRAM, Actraiser és Unquote!

zmcover_629

Zero Method – Deep Fields (Red Light)

Optivnál jött ki Miklósunk első szerzői albuma. A hosszú hallgatás után megjelent LP igazi felüdülés a modern neurofunk tengerében, hiszen a szervesebb hangzású, techstep elemeket is bőven felvonultató anyag elüt a stílus napjainkban jellemző darabjaitól. Kollaboránsként L33 és a kiadótulaj is felbukkan, az intro és outro pedig méltóképpen foglalja keretbe az izgalmas albumot. A Deep Fields készülésének körülményeiről, a kétéves pauza okairól, motivációkról és sok egyébről Zero Method hamarosan egy interjúban nyilatkozik hasábjainkon, szóval maradjatok közel!

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Riya – Sublimation (Spearhead)

Végre elérhető a varázslatos Riya régen várt első LP-je. A zenei alapokat illusztris társaság biztosítja Emperortól BCee-ig, Breaktől a Total Science-ig, a Hybrid Minds-tól Zero T-ig. Persze a lényeg az énekesnő hangja, amely semmilyen zenei környezetben nem okoz csalódást, legyen szó romantikus likvidről, bulis rollerről vagy marcona techről. Az albumon felbukkannak vendégvokalisták is, például Frank Carter III vagy Fox.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

VA – Encrypted (PROGRAM)

Tizenöttrekkes válogatással zárta a nyarat a RAM kisöccse. Magyar szempontból sem érdektelen az album, sőt, Chris.SU U-R-A-R-ja az LP egyik legerősebb darabja. Az egyveleg sokszínű, éppúgy elfér rajta Bladerunner basszusvezérelt zenéje, mint Gerra & Stone minimalizmusa vagy L33 rakétája. Pozitívum, hogy kevésbé ismert producerek is lehetőséghez jutottak, így hallhatjuk többek között a Slang Banger vagy Agressor Bunx szólóját is.


HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Actraiser – Lonely Traveller (Fokuz)

Robert Sayles, azaz Actraiser 2010 óta termékenyen osztja a single-öket, a Fokuzon és a testvérlabel Celciuson már mondhatni visszatérõ vendég. Az augusztusban megjelenõ debütáló LP-je a Lonely Traveller címet viseli, s amint azt neve is sugallja, az album mély, utazós rollerek egyvelege. A 13 trekk mindegyike a már megszokott témára épül, a zongorabetétek, vokálminták egytől egyig azt a kozmikus atmoszférát emelik, amelyeket a bristoli sráctól már megszokhattunk.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Unquote – Adress Unknown (Abstrasension)

Az eddig a fesztiváljáról ismert Abstrasension név kiadóval is gazdagodik, első dobása pedig Unquote második szólóalbuma. Az Adress Unknown szinte fele olyan hosszú, mint a 2011-es Reverbnation Box, de a kevesebb trekk legalább annyi érzelmet közvetít. Ambient-orientált középtempó (melyet sokan future garage-nak neveznek) melankolikus atmoszférával és nem kevés Burial-ízzel – így lehetne összefoglalni az anyagot egy kifejezésben. Nem rossz LP, és bár kiemelkedő zene nincs rajta, ráadásul elég szomorkás is, érdemes tenni vele egy próbát a finomságra vágyóknak.

HALLGASD MEG A SPOTIFY-ON

Share.

About Author

Leave A Reply