A legutóbbi két hetet összefoglaló hírcsokrunk kivételesen nem az albumokról, hanem a single- és EP megjelenésekről szól. Jönnek az okosbézek, virágzik a diszkó, újjáélednek klasszikusok. Lássuk az 5-6. hét fontos eseményeit!

ivylab

  • Amit márciusban szállítja tavaly indított, AMAR névre hallgató címkéjének következő kiadványát. A The Parallel EP az előző rilízhez hasonlóan tartalmaz majd az indiai származású producerre jellemző féltempós, dub hangzást idéző béz mellett hasonló stílusban alkotott dubstep zenéket is. A kiadványon Rani is helyet kapott, két trekkben is hallhatjuk majd melankolikus vokáljait.

  • Szintén tavaly éledt újra Doc Scott saját labelje, a 31 Records. A nagy öreg az év elején valószínűleg nagyot akart robbantani: klasszikus trekkjét, a Shadow Boxingot a mostanság (nem véletlenül) felkapott, közönségszavazásunkon is előkelő helyezést elért Om Unit remixelte, a ’96-ban megjelent eredeti trekk pedig kapott egy friss, modern mastert.

  • Megjelent Katy B második albuma, a Little Red. Az On A Missionnél poposabb, kevesebb törtet és több 4/4-et tartalmazó anyagon közreműködik például a Robbie Williams mellől ismert Guy Chambers is. Az énekesnő a Little Reddel kilépett a dubstep+vokál kombinációból és még egy fokkal populárisabb irányba evezett. Kellemes, hallgatható, “angolbarát” egyveleg lett, melyből hiányoznak a debütáló LP egyes számaihoz hasonló emlékezetes darabok, de a modern könnyűzenét értékelők sokáig örömüket lelhetik benne.

  • Bár a Magical Gravity EP-jét februárra tervezték a Mainframe színeiben, mégis úgy tűnik, a végleges megjelenés dátuma március 24-re módosul. Sebaj, így valószínű, hogy nagyobb figyelem irányul majd a trekkekre, addig is be kell érnünk a legutóbbi exkluzív szelektával, azaz a 67. IPC mixszel, amely a srácoktól érkezett.

  • A Data Transmission által kiírt Walk Away remixverseny újabb magyar indulója az Incident (legutóbbi híreink között az Apostroph és Gamma verzióját mutattuk meg). A srácok átdolgozásukkal jóval morcosabbra vették a figurát az eredetinél, az eredmény itt meghallgatható:

  • A Viper diszkóexpressze az új évben is töretlenül robog előre. A januárt rögtön Smooth Drone-jával és Matrix & Futurebound Controljával indították, és máris itt az újabb dobás. Február 23-án érkezik a következő single VPR058-as katalógusszámmal, az előadó pedig ezúttal a The Prototypes. Ez a megjelenés azért is lehet érdekes sokak számára, mert a srácok City Of Gold elnevezésű albumuk tulajdonképpeni beharangozóját nyújtják át a Pale Blue Dot / Lights 12″-es képében.

  • A SCAR, azaz Survival és Script új projektje hivatalosan is elstartolhat, ugyanis március 17-én érkezik a Call To Arms EP, mely négy brutálisan aljas zenét tartogat számunkra. A Dispatch mellett érkezik még jó pár zene az Integralon, a Metalheadz-en is a közeljövőben, úgyhogy érdemes lesz figyelni a párosra.

  • Alighogy felocsúdtunk az Underground Sonics révületéből (már ha felocsúdtunk), máris érkezik az újabb megjelenés a Critical háza tájáról. Ezúttal a kiadóhoz szorosan kötődő Ivy Lab formációja mutatja meg egy EP formájában, hogy mit is jelent számukra a drum and bass. A Missing Persons EP egy dupla, limitált 12″-es, kézzel készült artworkkel, úgyhogy igazi exkluzív darab landol a lemezboltokban február 24-én!

  • Mindig nagy öröm, mikor egy sokszor tease-elt vagy több hónapja játszott trekk megjelenéséről végül hírt kapunk. A Soul:R márciusban megjelenő Skeptical EP-je (és Four:Fit széria első darabja) több várva várt zenét is hoz majd. Az angol producertől megszokott száraz, kopogós, minimalista hangzást Collette Warren vokálja fűszezi majd a dupla mindkét lemezén.

Share.

About Author

Leave A Reply