Jöhetnek a villámhírek rengeteg streamelhető újdonsággal? Erre az alkalomra Biostacis, Calibre, Goreteks, Machinedrum, Triad, Air K & Cephei, Survey, Zinc és Spectrasoul aktuális anyagait gyűjtöttük egy postba.

biostacis

Ki emlékszik még a Biostacis-re? Jó hírünk van: az Ice Minus trió és Technical Itch által életre keltett formáció újra hallat magáról! Klasszikus techstep és darkstep remekműveket rejt új anyaguk a Re:Generation címre keresztelt album, ami egészen biztosan be fog jönni azoknak, akik hosszú évek óta várják türelmesen, hogy Tech Itch zeneileg visszatérjen a Diagnostics-korszakba.

Újabb prémium-kategóriás EP-vel jelentkezik D-Bridge kiadója, az Exit. Ezúttal a liquid funk legendás, megkerülhetetlen figurája, Calibre a főszereplő, aki duplalemezes EP-n villantja fel a tőle jól megszokott könnyen gördülő 170-es tempójú funkot. Detroit techno, acid, és soul elemek köszönnek vissza a Strumpet EP hallatán, melynek különlegessége, hogy díszdobozos kiszerelésben is kapható volt, poszterrel kiegészülve. Természetesen már rég elkapkodták mind az ötven példányt.

A régi Bladerunnaz bulik egyik alap arca, DJ Ink továbbra is mozgásban tartja kiadóját, az Architecture-t, melyen ezúttal egy denveri tehetséget mutat be. Goreteks négyszámos anyaga a nyers, indusztriális elektronika és a jungle között egyensúlyoz valahol félúton. Nem tánctér robbantó darabokról van szó, viszont ötletekben és részletekben gazdag az Anasazi EP, szóval minőségi!

Végre digitális formátumban is vásárolható a 2015-ös Record Store Day egyik legfontosabb kiadványa, a Ninja Tune által gondozott Vapor City Remixes. Machinedrum hatalmas album-projektjének utolsó utáni darabja négy újragondolást tartalmaz, az elkövetők természetesen a drum&bass előremutató sarkából érkeznek: D-Bridge, OM Unit, Moresounds és Fis kapott meg egy-egy tracket a 2013-as Vapor City-ről. Nincs meglepetés: footwork-jungle gyöngyszemeket kapunk ismét.

Sokat váratott magára a Triad következó szólómegjelenése, hiszen a két évvel ezelőtt kijött Utopia album óta ez az első önálló rilíz a hármasfogattól. A 2013-as LP deep hangulatától eltérően most a táncé a főszerep, hiszen a Dark Star és a Skulptures is a lábmozgató rollerek táborát bővíti, mutatva a trió sokoldalúságát is.

Friss húsokra hívjuk fel a figyelmet: az osztrák Air K és Cephei duó a Mainframe-en mutatkozik be egy eufórikus, harapós rollerrel. A Duality című track egyébként a hatszámos Mainframe Soldiers Volume 2 részét képezi, melyen feltűnik még Disaszt, Isee, Dizzy Bell, AK1200 és NC-17, landoltak. Menő.

Már megint egy őrjítően jó anyag landolt Trace kiadóján. A DSCI4 legújabb EP-jét a német Survey rakta össze, nagyon karcol!

DJ Zinc egy régebbi számát, a Hidden Tracket osztotta meg soundcloudján, ingyenesen. A tizenkét év távlatából is nagyon funky jump-up zene mellett további jó hír, hogy hamarosan érkezik Zinc új EP-sorozatának, a Structures-nak harmadik része, amin két új drum&bass zene is helyet kapott. Ráadásul emberünk a június végén esedékes Budapest Essentials fesztivál egyik kiemelt fellépője, őrület!

Most már tényleg nemsokára érkezik az új Spectrasoul album! Előjeleként máris elérhető maxin a Lily McKenzie-vel készült Shelter három verziója. Az angol páros romantikusabb oldalát képviselő szám eredetije egy igazi rádióbarát darab, távol a drum & bass-től, közel a lelkekhez. A B-oldalt annak a Two Inch Punch-nak a neve fémjelzi, akit Sam Smith albuma kapcsán Grammy-díjra jelöltek, és aki pl. Jessie Ware-nek is írt alapot. Az első két trekk alapján tehát kijelenthető, hogy a közelgő album a non-dnb világban is remekül pozicionálja majd a Spectrasoult. A harmadik zene már a drum and bass híveinek készült, hiszen a VIP-verzió a a duó jól megszokott hangzását képviseli.

Share.

About Author

Leave A Reply