Szokáshű módon ismét összeszedtük az elmúlt rövid időszak néhány érdekes hírét. A lista természetesen korántsem teljes, de csemegének talán megfelel egy Fox album, egy Ivy Lab EP vagy egy Mark System albumbeharangozó szett. Jöjjön pár bréking hír a közelmúltból!

ivylab-twentyquestionsSokat hallhattuk Fox szövegelését különféle drum&bass zenéken az elmúlt években, ám ezúttal más műfajok kerültek célkeresztjébe. A kissé vicces és eléggé hosszú címmel megáldott Shiddleywiddleyskangdangdiddleywoi EP-n hat számot kap a hallgató, melyekben Fox rímei alatt dub, grime, némi jungle és dubstep keveredik.


@ SPOTIFY

Szinte albumméretű, kilenczenés EP-vel köszönt be a héten az Ivy Lab. A Sabre, Stray és Halogenix alkotta hármasfogat természetesen ezúttal is a Criticalon jelent meg, a Twenty Questions című anyag méltán öregbíti Kasra kiadójának hírét. Finom, mély darabok bizsergetik hallójáratainkat, legyen szó férfivokálos drum & bass-ről, szigorú techy rollerről, lassabb tempójú bass musicról, dallamos kalandozásról vagy kísérletezőbb, glitchesebb hangzásról. Az Ivy Lab eddigi legerősebb darabja!

@ SPOTIFY

A Resident Advisor hasábjain rántotta le a leplet közelgő albumának részleteiről Mark System. Az április elején érkező Final Approach LP az Exit kiadó gondozásában jelenik majd meg, a mélység és finomság tehát garantált. A 2008-ban a Near Miss című trekkel hatalmas sikert arató angol producer szerint a nagylemez címe arra utal, hogy legjobb zenéi mindig a határidők közeledtével születnek meg. Az album Mark System technikai tudásának és frissítő zeneiségének ötvözete lesz, és sokakhoz hasonlóan mi is nagyon várjuk.

Saját, AMAR nenű kiadóján jelentette meg új EP-jét Amit. A 4 Stories EP nyitódarabja, a The Hunted a “klasszikus” Amit-hangzást idézi, vészjósló hangulattal és a sajátos, vontatott, 4/4-szerű dobokkal. A Chalvey Town már egy sokkal barátságosabb, elektronika-alapú dub szerzemény. Aki Rani hangját hiányolja, a deep-melankolikus dubstep Survivor hallgatásakor kielégülhet, ahogy a technórajongók is megkapják a magukét a Mind Overrel. Kicsit baljóslatú, de jó EP, tegyetek vel egy próbát!

@ SPOTIFY

Hamarosan indul Xtrah kiadója, a Cyberfunk. A Ministry of Soundnak adott interjúban a producer mesél többek között a név eredetéről és a létrehozás okairól is. Az is kiderül, hogy az első megjelenés április 20-án érkezik, és lesz rajta például egy kollab Break mesterrel. Amint Xtrah Facebook-oldaláról kiderül, Foreign Concept-zenére is számíthatunk majd a címkén. Mi már tűkön ülünk!

Két új hír is érkezett Calibre közelgő idei megjelenéseiről: az egyik leg(el)ismertebb angol likvid producer két EP-vel is jelentkezik a közeljövőben. Az Exiten valamikor az év későbbi részében jön egy 4 trekkes EP, emellett pedig még a C.I.A.-nál is várhatunk egy hosszabb kiadványt, úgyhogy az már biztos, hogy soulful törtekből nem szenvedünk hiányt idén sem. Sajnos a konkrétumokra még várnunk kell – kollabokról sem esett még szó -, addig is érdemes meghallgatni korábbi kalandjait dBridge kiadójánál, vagy mondjuk végigpörgetni az egyik Shelflife LP-t.

Meglehetősen furcsa kollaborációt hozott össze Goldie: partnerei ezúttal a kommersz house-ban utazó Lee Cabrera egyik fele (Steven Lee), valamint az r&b és soul legenda, Macy Gray. A hármuk által prezentált Superhero eredeti verziója sajnos egy óriási baklövés, ami nagyon próbál rádióbarát lenni, de szimplán elviselhetetlen a zene. Viszont Goldie remixe aranyat ér. Macy Gray karcos hangja rendkívül jól illeszkedik a harapós basszusokhoz, nyers dobokhoz és juke-os mintákhoz, plusz most sem maradnak el a Goldie védjegyének számító drámai, szívbemarkoló vonósok. A track Steven Lee TeamWork című albumán jön ki a közeljövőben.

Már a tizedik maxijánál jár Doc Scott újraindított kiadója, a 31 Recordings. A túlnyomórészt kísérletező darabokat és alig ismert neveket felvonultató „új” label soron következő arca Brazília egyik kincse, Bungle. A régebben Markyval is sokat kollaboráló producer négyszámos EP-jén Klute-ot idéző romantikus rollert, lélekkel teli halfstepes liquid funkot, rave-szintis szörnyet és neuróba hajló agymenést is hallhatunk, tehát elmondható, hogy eléggé változatosra sikerült anyaggal van dolgunk. Megjelenés április 13-án!

Share.

About Author

Leave A Reply