És még azt hittük, hogy 2013 gazdag volt albumokban… Legújabb hírcsokrunk előrevetíti, hogy idén egyenesen dúskálni fogunk bennük. Sok hétvégi összeállításunkban voltak döntő többségben az LP-k, de olyan talán még sosem volt, hogy kizárólag róluk szóljon a cikk. Mostanáig!

platinum-breakz-4-cover_629

  • Megérkezett a sokak által várt új, Shelflife 3 névre hallgató Calibre album. Az észak-ír producer a szokásos zenei minőséget prezentálja a 13 trekkes LP-n. a Suruson már rendelhető a háromviniles verzió és a CD, a Youtube-on pedig az egész album meghallgatható (persze klipek formájában). Akinek tetszett Calibre februári, budapesti fellépése, az nem fog csalódni a Shelflife 3-ban.

  • 13(!) évvel az előző epizód megjelenése után, április 28-án érkezik a Metalheadz legendás sorozata, a Platinum Breakz következő része. A bő két hete közzétett trekklistában régi és új nevek egyaránt találhatók. Az “öregeket” Digital, Spirit vagy Calibre képviseli, rajtuk kívül helyet kaptak az okos/deep/likvid/roller hangzás jelenkori nagyjai, pl. Lenzman, DLR, Jubei, Dub Phizix vagy Skeptical. Természetesen Om Unit sem maradhatott le az anyagról, a Timelines című trekkel meg is idézi a kiadó első aranykorának szellemét. Az album sampler március 31-én érkezik, április 14-én követi egy limitált 10″-es vinil, a CD/digitális válogatás és a 4 bakelitből álló rilíz pedig április végétől lesz elérhető. A teljes trekklistáért katt ide, még több klipet pedig a Metalheadz Soundcloudján hallhattok.


  • DJ Trace igen erősen dzsungelbe hajló, nagy válogatást készül megjelentetni saját, 117 nevű címkéjén. A Forbidden Codes LP szintén április 28-án jelenik meg egy vinil sampler, három darab 10 inches bakelit és 24 mp3 formájában, és érdekesség, hogy a zenék tekintetében a vinil és a digitális verzió között semmiféle átfedés nincs, úgyhogy ez egy 30 számos monstre válogatást jelent. Az eddig megismert zenék alapján viszont a mennyiség igenis átcsap minőségbe, mert rengeteg durva szövésű és/vagy jólesően parasztkodós, csapkodós kompozíciót kapunk, elég csak megemlíteni Double O sadóboxinosan mennydörgő Rider Riddimjét, Gremlinz & Homemade Weapons brutál Scar H-jét, vagy a relatíve ismeretlen, de a szcénában már régi motorosnak számító DJ Future letaglózó breakjeit. További nyalánkság, hogy megjelenik Trace & Nico egyik elfeledett No U-Turn klasszikusa, a Monkeys is, aminek Trace nemrég porolta le a megkerült DAT-felvételét. A trekklista ide kattintva érhető el.


  • Rövid időn belül két album is érkezik a Virus kiadótól. Az első a két don, azaz Ed Rush és Optical Automaton című LP-je lesz, a második pedig – várhatóan júniusban – az Optiv & BTK-féle Blackjack. Érdemes meghallgatni Optical márciusi GRAM mixét, mert mindkét LP-ről beletett egy-egy trekket.

  • Ingyenes albummal örvendeztette meg a drum and basst kedvelőket a DJ SS-féle Formation. Érdemes letölteni a 15 trekkből álló anyagot, mert több felejthető trekk mellett azért nagynevű producerek jó zenéi is szerepelnek rajta. Feltűnik többek között Random Movement, a Teddy Killerz és Sub Zero.

  • Korábban Broken Note néven, vagy a 16bit duó tagjaként ismerhettük meg Moody Goodot, aki nemsokára a Chase & Status-féle MTA kiadónál rukkol elő albummal. A sokszínű és virtuóz, a bass music számos oldalát, a visítást, a mélységet, a vidámságot és az okosságot is felvonultató LP a label újabb nagy dobása lesz, amellyel még mélyebben vési bele nevét az elektronikus zene nagykönyvébe.  • A cikk megírásának pillanatában tette közzé Gridlok az új, Motion Picture című non-dnb album anyagát. Az LP egy lassú, néhol kísérletező, néhol ipari hangzású, melankolikus, komor világba viszi a hallgatóságot, a színvonal azonban az amerikai producertől megszokott.

Share.

About Author

Leave A Reply