Az újoncnak számító Rooted Recordings első fekete korongjához érkezik, melyen nem is akárkik teszik tiszteletüket. A Chemical Ally kezei alatt tavalyútjára indult label eddig két digitális megjelenést prezentált, melyen Spirit (aki a kiadófőnök egyik zenéjét remixelte), Krakota, Ed:it és Fade is felbukkant. A harmadik rilíz az előzőekhez hasonlóan a kimért, sötét rollerek világába kalauzolja el a hallgatóságot, az idegenvezetők pedig ezúttal a Total Science duó, valamint Mikal.

rooted003_webA Cargo Dub újragondolása igazi TS hangzás, egy brutálisan elnyújtott, velőtrázóan reszelős bassline teszi egy árnyalattal mocskosabbá az eredeti Ed:It trekket, meghagyva a jellegzetes vokálmintát, de mégis egyfajta Total Science-hangzással megbolondítva az eredeti alapanyagot.

A túloldalon Mikal Kick Back-je döngöl minket a földbe: baljós bevezető, fémes, szigorú dobok, kiválóan megkomponált percussion-rengeteg, menő váltások és egy pici, apró, flegma hangminta… Az összkép igencsak hatásos, a hangmérnöki munka pedig külön piros pontot érdemel.

Hogy milyen jövő vár a Rooted-ra a d’n’b megjelenések hatalmas dzsungelében, azt egyelőre nehéz megjósolni, ám abban egészen biztosak lehetünk, hogy amíg ilyen zenékkel képviseltetik magukat a piacon, addig nem érheti szó a ház elejét. Mindkét zene hibátlan, tehát nincs is más teendő, mint lecsapni rá azon melegében, ahogy június 17-én kikerül a boltok polcaira.


Share.

About Author

Leave A Reply