Az Avantgarde elnevezésű, olasz label eddig nem igazán hallatott magáról, leszámítva azt a két 2011-es és 2012-es fekete korongot, amit anno piacra dobtak.  Időközben a tavalyi évben elstartolt a leányvállalat (Avantgarde LTD), amely csak és kizárólag a digitális zeneboltok polcaira dolgozik. Hogy mi lehetett az oka annak, hogy az első két 12”-es után áttértek a digitális zenebizniszre, arra a vinilpiac jelenlegi helyzete adhat magyarázatot, a lényeg mégis az, hogy a Dabs és Grotesque páros által működtetett címke most egy újabb 12”-essel rukkolt elő.

AVANT003_ARTWORK-01Az AVANT001 barázdáit anno Enei (aktuális tőle épp LSB Overthinking-jének súlyos remixe) és Heavy 1 kapta, de kicsit később feltűnt az egyik házigazda, Dabs is, majd beköszöntött a digitális éra (Arp XP & Maurs / Quadrant & Iris / Eastcolors), melyből 2 szerzemény újráját kapjuk meg a 3. Avantgarde megjelenésen. A lemez június 10-étől már kapható.

Az I Don’t Know Why eredetijéhez képest egy jóval reszelősebb Dabs remixet kapunk az arcunkba. A finom női vokálok és a lágy szintik megmaradtak, a drop után viszont kőkemény roller képében söpör el minket az újragondolás.

Quadrant már eddig is jó néhány izmos trekket komponált, mostanság pedig egy Iris nevű producerlánnyal alkot, és nem árulok el titkot azzal, hogy brutálisan jó cuccokra számíthatunk tőlük a közeljövőben (az elmúlt időszak zenei termésébe némi betekintést enged a legutóbbi Sun And Bass Podcast). Most a Sparse VIP verzióját kapjuk meg az arcunkba, amely az eredeti, lágyan simogató, mégis mocskosul hömpölygő roller egy „feldarabolt” verziója.

Azt mindenki maga dönti el, hogy mennyiben nyújtanak újat a remixek, az viszont tény, hogy mindkét oldal nagyon rendben van, éppen ezért nincs más dolgunk, mint örülni annak, hogy az Avantgarde két frankó zenével jelentkezik ismét. Mindkettő erősen ajánlott.

Share.

About Author

Leave A Reply